Suudi Arabistan Hilali Göremeyince Orucu 1 Gün Uzattı!

Resmi SPA ajansının haberine göre Suudi Arabistan yönetimi ramazan orucunu bir gün uzattı.

Suudi Arabistan yönetimi, Şevval hilalinin görülmediğini ve yarın Ramazan ayının 30. günü olarak oruca devam edileceğini açıkladı.

Hilal Görüldü mü? Bayram Karmaşası, Oruç Devam Ediyor mu?

Türkiye bugün Ramazan Bayramını yaşarken, başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkeleri oruç tutuyor. Peki Hilal görüldü mü?

Takvim Birliği Kongresi’nden çıkan tek takvim uygulansın kararına rağmen, İslam alemi, yine birlik sağlayamadı.

Kutsal topraklarda bulunan umreciler bir gün daha oruç tutup, Türkiye’den bir gün sonra bayrama girecek. Yani Türkiye’dekiler 29 gün, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri, 30 gün oruç tutmuş olacak. Umreciler de Suudi Arabistan’a uyup, bayramı bir gün sonra kutlayacak.

HİLAL GÖRÜLDÜ MÜ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, iki yetkilisini batıda güneşin en erken battığı Şili’nin 2 bin kilometre kuzeyinde bir noktaya hilalin doğuşunu gözlemlemek için gönderdi. Dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görünmesi, bayrama girmek anlamına geliyor. Ancak Arap ülkeleri kendi bulundukları mahalden hilali gözlemlemeyi kabul ettiklerinden, orucu bir gün daha fazla tutacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

2025 yılında Fitre yurt dışında ne kadar? Hollanda, Almanya vatandaşları için 2025 yılı fitre kaç Euro?
43.500 Kişiyi Geri Çevirdi
Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı
Los Angeles’taki Yangınlarda Can Kaybı 24’e Yükseldi
Almanya’da X’ten Ayrılma Akımı Başlıyor