T ile başlayan çiçek isimleri

T harfi ile başlayan çiçekler nelerdir, T ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "t ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "t harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "t ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

T ile Başlayan Çiçek İsimleri

T ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca t harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  • Taflan (euonymus)
  • Tavşan Kulağı (Siklamen)
  • Telgraf Çiçeği
  • Tesbih Çiçeği
  • Tilki Kuyruğu
  • Tütün Çiçeği

T Harfiyle Başlayan Çiçek isimleri ve anlamları

Taflan: Nisan-Mayıs aylarinda küçük ve beyaz renkli çiçek açan, rutûbetli ve gölgeli yerlerde yetisen 2-6 m yüksekliğinde yaprak dökmeyen ağaçlardır. Yapraklar çok kısa saplı, derimsi, tüysüz ve oval şekillidir. Çiçekler 30-35 tânesi bir arada olup, gruplar teşkil ederler. Meyveleri 1 cm çapında kiraz görünüsünde parlak, koyu kırmızı veya olgunlukta siyah renktedir. Avrupa’ya İstanbul’dan yayılmış olup, süs bitkisi olarak yer yer yetiştirilmektedir. Lâz kirazı, Gürcü kirazı ve Karayemiş olarak da bilinir.

Tavşan kulağı: Çuhaçiçeğigiller familyasından, toprak altında yassı ve toparlak yumruları olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları uzun saplı, kalp şeklinde ve açık renkli lekelidir. Çiçekleri uzun saplıdır. Rengi pembe veya morumsu pembedir. Hafif kokuludur. Meyvesi kapsül şeklindedir. Köküne, Topalak kökü (Ramnus chlorophorus globosus) denir.

Tütün Çiçeği: Tütün, Solanaceae familyasından Nicotiana cinsinden yaprakları sigara yapımında kullanılan bir yıllık otsu bitki türlerine verilen ad. Haziran-Ağustos ayları arasında pembemsi renkli çiçekler açan, 0,75-1,5 m boylarında, bir yıllık kültür bitkisidir. Gövdeleri dik, silindir şeklinde, tüylü ve yapışkanlıdır.

Telgraf Çiçeği: Telgraf Çiçeği’nin Anavatanı Güney Amerika’dır. Yaprakları yumurta şeklinde, küçük, üst yüzü yeşil, beyaz ve pembe şeritli, alt yüzü mor; çiçekleri beyaz, sarkıcı formda bitkilerdir. Tabiatta 60 türü bulunan Tradescantia cinsinin başka süs bitkileri yetiştiriciliğinde önemli olan türleri T.albiflora ve T.blossfeldiana’dır. Telgraf çiçeği bitkisi, sukkulnet gövdeli, etli yapraklı, yaprak dökmeyen bir bitkidir. Tüm türleri yayılıcı olup, kısa zamanda dikili oldukları saksıyı doldururlar. Sürgünler taze ve dolgun görünümlü olup, yayılarak sarkma eğilimindedirler. Bu nedenle telgraf çiçekleri sarkan askı sepet ve sınırlandırılmış çiçek tarhlarında sıkça kullanılan bir bitkidir. Telgraf çiçeklerinin ülkemizde yaygın olarak yetiştirilen 3-4 türü vardır.

Tesbih Çiçeği: Kana Çiçeği Amerika’nın tropik ve subtropikal bölgelerinde yetişen bir çiçektir. Bu bitki ülkemizde tesbih çiçeği olarak bilinmektedir ve 60’a yakın türü ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Tohumlarının tesbih boncuğu olarak kullanılmasından dolayı ülkemizde özellikle bu amaçla yetiştirilmekte ve güzel çiçekleriyle hoş görüntüler oluşturmaktadır. İri yaprakları bulunan bitkinin tohumlarının tesbih yapımında kullanılmasının yanında dekoratif açıdan göze hitap etmesi sayesinde bahçeleri süsleyen bir bitkidir. İlkbahar ayında başlayan çiçek açma zamanı sonbaharın sonuna kadar devam edebilmektedir. Daha ılıman iklimi seven tesbih çiçeği kışın donlarından kolay etkilenir ve soğuk iklimlerde yaşamına devam ettiremez. Bitkinin boyu ortalama 1 metreyi bulmaktadır. Birçok farklı rengi bulunan bu çiçeğin en popüler olan ve dikkat çeken renkleri kırmızı, sarı ve turuncudur. Parlak renklere sahip olan bu çiçek peyzaj amaçlı olarak park ve bahçelerde sıklıkla kullanılmaktır. Kana çiçeği soğanlı bir bitki olmasından dolayı bu türe sahip olan bitkilerin genel özelliklerine sahiptir.

Tilki Kuyruğu çiçeği: Tilki Kuyruğu latince ismi Amaranthus caudatus olup, tek yıllık süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Haziran ile eylül sonu arasında koyu kırmızı ve gösterişli çiçekler açar. Çiçekler, yaz ve sonbahar boyunca bol güneş altında sürekli açar. Bitki susuzluğa toleranslı ise de toprağın nemli olması tavsiye edilir. Bitki besin maddece zengin topraklarda daha canlı çiçekler açar. Kumlu ve hafif geçirgen, drenajlı topraklarda daha iyi bir gelişim gösterir. Gruplar halinde dikilmeye veya bordür bitkisi olarak kullanılmaya uygundur. Kuru çiçek ve kesme çiçek olarak çiçek aranjmanlarında da kullanılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Soru-Cevap Haberleri

Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir?