Tarihi Tahtalı Hamamın Restorasyonuna Başlandı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri sonucu Battalgazi Belediyesi tarafından tapusu alınan Tarihi Tahtalı Hamamı'nın restorasyonuna...

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri sonucu Battalgazi Belediyesi tarafından tapusu alınan Tarihi Tahtalı Hamamı'nın restorasyonuna başlandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval ile birlikte restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Tahtalı Hamam'da incelemelerde bulundu. Tahtalı Hamam'ın tarihi ve kültürel miras açısında önemli bir eser olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tapusu Battalgazi Belediyesi tarafından alındıktan sonra restorasyon çalışmalarına başlandığını söyledi.

Başkan Gürkan tarihi hamam da inceleme yaptıktan sonra yaptığı açıklamada "Malatya'nın en eski yapılarından, tarihi ve kültürel mirasımız açısından önemli bir eser olan Tahtalı Minare Hamamı'nın restorasyonu başladı. Şu anda da ilgili müellif firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Önemli olan bu Tahtalı Minare Hamamı geçmişine ve aslına uygun restorasyonunu yapıp, Battalgazi'mizin ve Malatya halkımızın hizmetine sunulması ve kültürel mirasımızın korunup gelecek kuşaklara aktarılması konusundaki çalışmalarımızın netice vermesidir" dedi. Tarihi hamamın kamulaştırılmasının ardından restorasyon projesi çalışmalarının başlatıldığını belirten Gürkan, "Restorasyon projesi ilgili koruma kurulunda onaylandıktan sonra ihale süreci ve akabinde de restorasyon çalışmaları başladı. Şu andaki ilgili firmada hakikaten çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Buranın her ne kadar 500 günde bitirilmesi hedeflense de, 300-350 günde restorasyonun tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacağına inanıyorum. Bu kültürel mirasımızın da Battalgazi'mize, Malatya'mıza ve ülkemize ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kitabesi bulunmayan, ancak mimari özellikleri ile son Osmanlı eseri olduğu belirlenen Tarihi Tahtalı Hamam, dikdörtgen planlı ve kesme taştan ile üç bölümden oluşuyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.