Bu yıl eğitim-öğretime başlayan TED Şanlıurfa Koleji, 88 yıllık tecrübenin verdiği güçle Şanlıurfalı öğrencileri geleceğe hazırlıyor.
Türk Eğitim Derneği (TED) okul zincirinin yeni halkasını oluşturan TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, eğitim anlayışlarında, yabancı dil, sosyal etkinlikler ve akademik başarının üç sac ayağını oluşturduğunu bildirdi.
Şamat, cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilkelerine bağlı, ulusal ve manevi değerleri özümseyerek ilkeleriyle bütünleştirmiş, en az bir yabancı dili bilen ve yaşamında etkili bir şekilde kullanan, yüksek ahlaklı, ülke sorunlarına karşı farkındalığı ve çözüm üretme bilinci yüksek, çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip, bilimsel düşünen, empati kuran, iletişim becerileri kazanmış ve özgüveni yüksek öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.
Öğrenci merkezli
TED'li öğrencilerin, teknolojiyi hayatının her alanında etkili ve olumlu bir şekilde kullanan, kültür, sanat ve spor alanlarında entelektüel birikimi olan, dünya vatandaşlığı vizyonuna sahip bireyler olarak yetiştiklerini vurgulayan Şamat, "Türk Eğitim Derneği, öğrencilerine bu özellikleri kazandırmak için yaşam temelli ve öğrenciyi merkeze alan eğitim-öğretim olanakları sunar" dedi.
TED Okullarında, öğrenci merkezli eğitimin hakim olduğunu ifade eden Arif Kemal Şamat, "Okulumuzda, TED'e özgü geliştirilmiş programlar ile uluslararası uygulamaların bütünleştirildiği, pozitif disipline dayalı, dinamik ve yenilikçi bir eğitim-öğretim anlayışı esastır" ifadelerini kullandı.
Sorgulayıcı, araştırıcı eğitim
Şamat, TED Şanlıurfa Kolejinde, derslerinin sadece teorik temele dayanmadığını belirterek, "Öğrencilerin tüm kazanımları bireysel ya da grup halinde yaptıkları deney, gözlem, araştırma veya aktivitelerle hayatın içinden çıkarmaları sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz ihtiyaçları doğrultusunda desteklenerek, bilim alanında tüketen değil, üreten bireyler olmaları hedeflenmektedir. Kolejimizde, tüm dersler, her branşa özel araç-gereçlerle donatılmış, görsel ve işitsel elektronik teknolojilerle tasarlanmış, branşlara ait derslik ve laboratuvarlarda işlenmektedir. Derslik sistemi sayesinde öğrencinin ders içerisinde aktif kılınabileceği ortamlar önceden öğretmen tarafından her ders ve konu için hazırlanabilmektedir. Bu sistem çocuklarımızın "sorgulayıcı-araştırıcı" düşünme modelini içselleştirmelerine olanak vermektedir" şeklinde konuştu.
Yabancı dil eğitimi
"Yabancı dil eğitimi, okulumuzdaki eğitim sisteminin en önemli sac ayaklarından birini oluşturmaktadır" diyen Şamat, "Okulumuzda yabancı ve Türk öğretmenler tarafından İngilizce eğitimi verilmektedir. Bu eğitimin kalitesinin uluslar arası bağımsız yurt dışı merkezler tarafından belgelenmesi amacıyla öğrencilerimiz ilerleyen dönemlerde Cambridge, IELTS, TOEFL, IGCSE gibi çeşitli sınavlardan geçeceklerdir" dedi.
İkinci ana başlıklarının ise sosyal etkinlikler olduğunu vurgulayan TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, "18 bin 341 metrekare kapalı, 3 bin 208 metrekare açık olmak üzere toplam 21 bin 549 metrekarelik alan üzerinde kurulan okulumuzun önemli bir bölümü sosyal etkinliklere ait alanlarla donatılmıştır. Bunun yanı sıra, yüzme havuzumuz, kapalı spor salonumuz, 3D salonumuz, konferans salonumuz, halı sahamız, bilgisayar ve görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi ile teknoloji ve tasarım atölyelerimizde çocuklarımız her dersi derse uygun sınıflarda ve atölyelerde görmektedirler" ifadelerine yer verdi.
TEOG gerçeği
Sac ayağının üçüncüsünün ise akademik başarı olduğunu belirten Şamat, TED öğretmenlerinin alanında kendini ispatlamış, deneyimli öğretmenler olduklarını ve sınavla seçildiklerini vurguladı. Türkiye'de halen bir TEOG gerçeğinin olduğunu ifade eden Şamat, "Akademik başarısı yüksek öğrencilerimiz TEOG sınavlarını korkulu rüya gibi görmeyeceklerdir" diye konuştu.
İHA