Mersin'in Tarsus ilçesinde yasa dışı avlanmada kullanılan yabani hayvanlar ve avcılar tarafından avlanılması yasaklı canlılar, tedavi ve bakımları yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına geri salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Mersin Şube Müdürlüğü, özellikle Suriye uyruklular tarafından yasa dışı avcılık yapıldığı sırada el konulan şahin, kerkenez, çaylak, saz delicesi, saka, yaban güvercini ve benzeri türlerin tedavilerini, Tarsus Hayvanat Bahçesinde görevli veteriner hekim ve teknik personel yaptı. Tedavileri tamamlanan 2 martı, 8 şahin, 10 güvercin, 1 tilki ve çok sayıda saka kuşu daha sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.
Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü, sorumluluk alanlarının birisinin de, yaban hayatı habitatlarını ve türlerini koruyarak gelecek nesillere sağlıklı bir ekosistem bırakılma olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Son zamanlarda özellikle de Suriye uyruklu şahıslar tarafından yasa dışı avcılığın artmasıyla doğada yaşamını devam ettiren kuş türlerinden saka, kızıl sırtlı örümcek kuşu, kerkenez, şahin ve benzeri türler bilinçsizce doğadan canlı olarak yakalanmakta veya avlanmaktadır. Bu kapsamda, şube müdürlüğümüze gelen ihbarların değerlendirilmesi ve fahri av müfettişlerimiz ile birlikte yapılan doğa koruma faaliyetleri çalışmalarıyla yasa dışı avcılıkla mücadele edilmektedir. Tespit ettiğimiz hayvanların sağlık durumları iyiyse hemen doğaya bırakıyoruz. Ancak bakıma ihtiyaç duyan hayvanlar veteriner hekimler tarafından tedavi ediliyor. Unutmayalım ki, doğada yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanlarıyla karşılaşanların bize bildirmeleri insanlık görevidir."
İHA