Teog Birincisine İzmir Ve İstanbul Gezisi Sözü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TEOG 2. dönem sınavında 120 soruya doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan Muş'un Varto ilçesi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TEOG 2. dönem sınavında 120 soruya doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan Muş'un Varto ilçesi Çaylar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Eda Beytaş'ı kabul etti. Bakan Kaya, Beytaş'a İzmir ve İstanbul gezisi sözü verdi.

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavına katılan Eda Beytaş, 120 soruya doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu. TEOG ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan Eda Beytaş ile ablası Ezgi Beytaş ve babası Nazım Beytaş'ı makamında kabul eden Bakan Kaya, Eda'ya nasıl çalıştığını, günlük kaç soru çözdüğünü sorarak, "Başarılı olan çocuklar "aslında çok çalışmadım" diyorlar ya hep sen de aynı şeyi mi söyleyeceksin?" dedi. Eda ise, düzenli çalıştığını belirterek, "Ben çok çalışmanın her zaman artı puan kattığına inanmıyorum açıkçası. Çünkü insan kendine de ailesine de vakit ayırmalı. Düzenli bir şekilde çalıştım" cevabını verdi.

"Ben de üniversite sınavına hazırlanırken günde bin soru çözüyordum"

Bakan Kaya, kendisinin de üniversite sınavına hazırlanırken günde bin soru çözdüğünü belirterek, "Sen de çözmüşsündür herhalde, kaç soru çözüyordun günde?" sorusu üzerine Eda, hafta sonları 500 soru çözdüğünü söyledi.

Bakan Kaya da, "Buradan bu mesajı da verelim gençlerimize değil mi? Örnek olmak açısından düzenli ve güzel bir şekilde hazırlandın. Ben seni tebrik ediyorum çok güzel bir başarı maşallah, ablan da aynı şekilde" şeklinde konuştu. Eda, hangi mesleği seçmek istediğini soran Bakan Kaya'ya mimar olmak istediğini söyledi.

"Ben hem mühendis hem doktor bir ablanız olarak ikisini de tavsiye ederim" diyen Bakan Kaya, "İkisi de güzel meslekler, tıp da güzel mühendislik de güzel" ifadesini kullandı.

Baba Nazım Beytaş ise kaç çocuğu olduğunu soran Bakan Kaya'ya iki tane kızı olduğu bilgisini vererek küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını da sözlerine ekledi.

"İnşallah Doğu'daki bütün kızlarımıza örnek olursunuz"

"İnşallah oradaki genç kızlarımıza örnek olursunuz" diyen Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muş'taki, Varto'daki bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki kızlarımıza örnek olursunuz. Her sene 120 soru yapan bir sürü gencimiz oluyor ama özellikle Doğu'da, Güneydoğu'da kızlarımız bu başarıyı yakalayınca ayrı bir mutluluk hissediyoruz. Gerçekten sizlerle gurur duyuyoruz. Ben açıkçası çok mutlu oldum, burada da sizi ağırlamak istedim hoş geldiniz tekrar. Zor şartlarda bu başarıyı sağlayan iki evladınız var maşallah. Okuttunuz kızlarınızı, okumaları için destek oldunuz, tüm Türkiye sizlerle gurur duyuyor ve inşallah çok güzel meslek sahibi olup o bölgedeki tüm kızlarımıza da örnek olmalarını umuyorum."

Kendilerinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Bakan Kaya, Eda'dan "Ben ve ablam İzmir ile İstanbul'u gezmek istiyoruz" şeklinde cevap aldı.

"Sizin için İzmir'e, İstanbul'a bir gezi düzenleyelim"

Bakan Kaya ise, "İstanbul benim doğup büyüdüğüm şehir, çok da güzel bir şehir, İzmir'de aynı şekilde ülkemizin en güzel yerlerinden biri. Hemen inşallah sizin için İzmir'e, İstanbul'a bir gezi düzenleyelim. Bir İzmir yapalım sonra arkasından İstanbul yapalım. Oradaki hem doğal güzellikleri hem tarihi mekanları gezdirelim. Belki İstanbul'da bir okul seçeceksin değil mi? Okulları da bir görürsün ona göre inşallah tercihini yaparsın. Başarılarınızın devamını diliyorum, inşallah başarınız hayatınız boyunca da devam etsin. Üniversitede de en güzel yerlerde okuyun sonra da ülkemize hizmet edin ve bütün Doğu'daki, Güneydoğu'daki, Türkiye'nin bütün kızlarına da örnek olacağınızdan da hiç şüphem yok, eminim. Tekrar tebrik ediyorum sizleri" diye konuştu.

Bakan Kaya, Eda ve Ezgi Beytaş kardeşlere laptop ve tablet hediye ederek, "Bilgisayarı inşallah daha çok eğitim amaçlı kullanırsınız. Güzel günlerde inşallah, hem derslerinize hem kültürel hayatınıza katkı sağlasın" ifadesini kullandı.

Muş'un Varto ilçesinin gurur kaynağı olan Eda Beytaş'ın ablası Ezgi Beytaş da geçen yıl yapılan TEOG sınavında 120 soruya doğru yanıt vererek Türkiye birincileri arasında yerini almıştı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları