Tika’dan Azerbaycan’a Çalışma Merkezi Kurulum Desteği

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı tarafından başlatılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde Çalışma...

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı tarafından başlatılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde Çalışma Merkezi kurulum çalışmalarına, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından danışmanlık desteği verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından İslam İşbirliği Teşkilatının çalışma, iş gücü, sosyal güvenlik ve insan sermayesinin geliştirilmesi yönünde üye ülkelerin çabalarının birleştirilmesi amacıyla 2013 yılında kuruluş önerisi verilen İİT Çalışma Merkezi kurulması çalışmaları çerçevesinde TİKA tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı heyetinin Türkiye'de tecrübe aktarımı programı hayata geçirildi. Çalışma ziyareti kapsamında Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı uzmanları, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinin (SESRİC) mevzuat altyapısı, mali yükümlülükler, İİT Genel Sekreterliği ile ilişkiler, personel politikası ve birçok çalışmaları ile yakından tanışma fırsatı buldu. Bakanlık heyeti, İİT Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesini (İSEDAK) de ziyaret etti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurulacak olan ve uluslararası bir kuruluş hüviyetine sahip olacak merkezde üye ülkelerin faaliyetleri koordine edilecek; çalışma ortamının iyileştirilmesi, mesleki eğitim programlarının düzenlenmesi ve iş gücü olanaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlı gruplar başta olmak üzere toplumda istihdamın artırılmasına yönelik faaliyetler yürütülecek. Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı, İİT Çalışma Merkezi kurulum faaliyetleri çerçevesinde Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların çalışmalarının yerinde gözlemleme fırsatı sağladığı için TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları