Tirebolu Harkköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harkköy Köyü son dakika gelişmeleri, Harkköy Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Harkköy Köyü nün tarihi, Harkköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harkköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Harkköy Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harkköy Köyü Resimleri ve Harkköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Harkköy Köyü Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Harkköy , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.
Rivayete göre köy çıraklı mahallesinde kuruluymuş. Ancak bir horoz döğüşü yüzünden köy buradan dağılmak zorunda kalır. Her yer sık ormanlık olduğu için köylüler yol açarak köyün kurulduğu yere gelirler. Burada su arayan köylüler bir su bulur ve bunu ark içersine alırlar. (su arkının bu bölgede söylenişi hark şeklindedir)Köyün ismi o günden sonra Harkköy olarak anılmaktadır. Köyde maden yatakları olduğundan yerleşim tarihi çok eskilere dayanmakla birlikte bilinen ilk yazılı kaynak 1485 tarihli Osmanlı Salnamesinde yer almaktadır. Bilinen en eski sülaleleri Karahasanoğulları(Karakaya),Alibaloğulları (İbaşoğulları) ve Palazoğullarıdır.
Köyün yemek kültürü bölgeye has özellikler gösterir. Başta karalahanının her türlü yemeği olmak üzere (helle, dible, dolma, çorba, burkma) kiraz ve taflan tuzlusu (salamura), yağlaş, çalıçilek çorbası, kabak sırımı, fasulye yemekleri, sakarca, galdirik, mendek, merevcen (dikenucu) yarma çorbası, ısırgan, samaksa, çangalbaşı, fasulye turşusu, hamsi ve balık yemeklerinden oluşmaktadır. Köyün başlıca gelenekleri ve görenekleri bölge ve çevre köylerle benzerlikler göstermektedir. En önemli geleneği yüzyıllardır süregelen ve günümzde de devam eden yaylacılık geleneğidir. Köy Giresun ili Tirebolu ilçesine bağlı olmakla birlikte yaylası Gümüşhane ili Torul ilçesi Yaylalı köyüne (sümüklü) bağlıdır. diğer gelenek ve görenekler kız isteme düğün bayram giyim kuşam, mart yılbaşısı, hıdırellez gibi geleneklerdir.
Giresun iline 60 km, Tirebolu ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün Doğusunda ve Güneyinde Kovanpınar köyü, Güney Batısında Kovancık köyü, Batısında Karaahmetli Köyü, kuzey batısında Örenkaya köyü ile Kuzeyinde ve Kuzey Doğusunda Kuskunlu köyü yer almaktadır. Köyün Kuzeyinde Harkköy ve Boğmalık dereleri, Batısında Murtad deresi ve kuzeyinde Maden deresi yer almaktadır. Ayrıca köyde çok eski çağlardan beri isletilen bakir basta olmak üzere çinko ve kursun yatakları bulunmaktadır. Köy Çıraklı, Bugdalik, Ibasli, Tongo, Agyar ve Kiran (karakütük) mahallelerinden oluşmaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy ekonomisi; başta fındık ve çay olmak üzere hayvancılık ile ziraatten oluşmaktadır. Köy toprakları fındık tarımı açısından çok elverişli ve verimlidir. karadeniz bölgesine göre oldukça düz bir araziye sahip köyde çay tarımı da azımsanmayacak ölçüde yapılmaktadır. Son yıllarda kivi tarımı ve arıcılık da önem kazanmıştır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.