İki sıradağ arasındaki arazisi ve bir dağın yamacına kurulmuş olan köy yeşillikler içerisindedir. Buradan gurbete göç edenlerin özlemle görmeyi beklediği sıla izinleri ve arakadaşlıklar unutulmayacak değerleridir.
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bilgiolmadıgı ğibi köyde yaşadığı saptanan selamoğlu sülalesinden ismini aldığı sanılmaktadır köyün diğer ismini de efe dedelerin den aldığı bilinmekte.tek şahıştan türeme.4 oğlu olur.1 tanesi kervancılar tarafından kaçırılır. Köyde en kalabalık sülaleler akkuş, selalar sülaleridir. KESKİN AKKUŞ.KORKMAZ, FIRTINA, KOŞAR, SELVİ YILDIZ, KAYTAZOĞLU, TURAN VE ÖZLÜ Soyadları ile köy halkı oluşmuştur.
Köyün yemekleri hakkında bilinen özel yemekleri düğün çorbası,keşkek. çemennü,fasulyeli bulgur pilavı ,cırıhtı ,mücürüm,kemiklikoyunetinden tas kebabı, bat, yaprak doloması ve domatıs yema.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve özellikle ormancılığa dayalıdır.buna artı olarak köy orman çalışanları ekonomik açıdan fazla kazanç sağlayamamaktadır. Hatta ekonomik kazançları sadece borçlarını ödemektedır. Bundan fazla kazanç sağlanmamaktadır. Zaten çalışanlarda devlete çalışıyoralar.