Tokat'ta Başçiftlikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu" isimli projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Proje kapsamında 60 kadına 4 ana başlık alında 13 eğitim verilecek. Aralarında evlilik hukuku, aile içi şiddet, tüketici hakları, hijyen, bilgisayar ve İngilizce gibi toplamda 80 saat olan 10 farklı destek eğitimi, 40 saatlik iş güvenliği eğitimi, 32 saat girişimcilik eğitimi ve 320 saatlik yöresel ürünler kursu alacak olan 60 kadın, elde edecekleri donanım sonrasında yöresel ürünleri üretim satmaya ve aile ekonomilerine katkı sağlamaya başlayacak.
Toplantıda konuşan Tokat Valisi Cevdet Can Başçiftlikli kadınlardan yöresel ürünlerin satılıp pazarlanabileceği ortak bir işyeri açmalarını istedi. Vali Can,"Böyle bir yer Başçiftlikli hanımlara çok yakışır. Dernek başkanımız böyle bir proje hazırlasın, gerekli destekleri biz size veririz. Burada bir başlangıç yapmış olalım. Tokat'ın geleceğini biz tarımda görüyoruz bildiğiniz gibi. Tokat'ın da bu konuda geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerin merkezi haline getireceğiz. İnşallah Başçiftlikli Hanım Kardeşlerimiz de böyle yöresel ve geleneksel ürünlerin perakende olarak satıldığı, tüketildiği, yendiği güzel bir lokanta istiyorum ve bekliyorum" dedi.
AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ise,"Tokat'ın Başçiftlik ilçesi rakımca yüksek olduğu için insanları çok zeki olur. Ama bu en maharetli olanlarımız bizim bayanlarımızdır. Başçiftlikliler tuttuklarını koparan, bir o kadar da cesur ve yürekli insanlardır. Projenin çok güzel sonuçlar getireceği inancında olduğumu belirterek, yapılan çalışmanın şehrimize, bölgemiz eve ülkemize bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Başçiftlikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Bolat da projenin genel amacının Tokat il merkezinde yaşayan Başçiftlikli kadınların yöresel ürünlerin üretimi, ambalajlanması ve pazarlanması konusunda yetiştirilmesi olduğunu ifade etti.
İHA