“Tübitak Bilim Okulu Konya 2016” Neü’de Derslere Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen "Tıp Fakültesi Öğrencileri Akademik Becerilere Giriş ve Proje Eğitimi:...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen "Tıp Fakültesi Öğrencileri Akademik Becerilere Giriş ve Proje Eğitimi: TÜBİTAK Bilim Okulu Konya 2016" Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde derslere başladı.

Programın açılışını gerçekleştiren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBİTAK'ın ciddi bir yük aldığını ve çok geniş bir alana yayıldığını belirtti. Rektör Şeker, "TÜBİTAK, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yaptığı faaliyetlerden üniversite öğrencileri ve akademisyenlere, sanayi kuruluşlarına, ülkenin ASELSAN ve HAVELSAN gibi savunma sanayine yönelik kurumlarına destek veren yelpazesi ile çok geniş kapsamlı olan ve ileri teknolojiyi takip etme üzere de birçok merkezler kurmuş olan bir yapı. Bu kadar geniş bir alandaki hizmeti tek çatı altında toplamanın ve devam ettirmenin güçlüğü ve zorluğu yaşanan sıkıntılarla beraber ortaya çıktı. Yeniden yapılandırmayla beraber daha farklı bir yönlendirme yapılacak. Kısımlara, bölümlere ayrılacak. TÜBİTAK'ın yapmakta olduğu, yapmış olduğu ve bundan sonra da yapılması gereken faaliyetler bir şekilde bir çatı altında yürütülecek" dedi.

Üniversitenin TÜBİTAK ile birlikte yürütmüş olduğu birçok proje bulunduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Şeker, gençliğe yönelik projelerin kendilerini daha çok heyecanlandırdığına dikkat çekerek, "Sizlerin araştırma geliştirmeye yönelik yapacağı çalışmaların planlanmasından, kurgulanmasından yayınlanmasına kadar geçecek olan süreçlerde neyin, ne için, nasıl yapılması gerektiğini sağlam temellerde kurgulayıp yürütebilmeniz için danışmanlık hizmeti gören bu tür projeler gelecek açısından önemli" diye konuştu.

Konya'da TÜBİTAK'ın ciddi yatırımlarının söz konusu olduğunu da hatırlatan Rektör Şeker, öğrencilere Bilim Merkezini gezmelerini tavsiye etti.

"Aziz Sancar benzeri hedefiniz olsun"

Öğrencilere Aziz Sancar benzeri hedeflerinin olması gerektiğini söyleyen Rektör Şeker, bu ülkenin çocuklarının üretken bir şekilde başka diyarlarda değil kendi memleketinde gayret ve çaba göstererek bir yerlere gelmesinin, bir şeyler üretmesinin; dünyaya, insanlığa ve bilime katkıda bulunmasının bu sıralardan başladığını belirterek, öğrencilere başarılar diledi.

"Projeye yoğun ilgi var"

30 kişi kontenjanı olan projeye çok yoğun ilgi olduğunu söyleyen etkinlik koordinatörü ve NEÜ Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Kutlu, projenin 4 gün süreceğini teorik ve uygulamalı derslerin farklı üniversitelerden 6 öğretim üyesi tarafından verileceğini dile getirdi. Kutlu, "4 günlük eğitim sonunda öğrencilerin bilimsel ve akademik konularda bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz bilim, bilim felsefesi, proje yapma kültürü, TÜBİTAK'ın burs ve proje imkanları, ulusal ve uluslararası kariyer imkanları, bilimsel araştırmanın nasıl yapıldığı gibi konularda bilgi ve beceri kazanacaklar" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.