Turgutlu Çepnidere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çepnidere köyü son dakika gelişmeleri, Çepnidere köyüne özgü yemekler, Turgutlu Çepnidere köyünün tarihi, Çepnidere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çepnidere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çepnidere , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çepnidere köyü resimleri ve Çepnidere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Çepnidere Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çepnidere , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.
Çepni kelimesi tarihte "düşmanla savaşan" anlamında kullanılmaktadır. Çepniler Oğuzların Üçok kolunun Gökhan boyunun yirmi dördüncüsü ve en kalabalık olanıdır.[kaynak belirtilmeli]Çepnilerin büyük bir kısımı Karadeniz Bölgesi'nde yaşamaktadır. Eski yıllarda bir grup Çepni Turgutlu'ya gelmiştir ve bugünkü Çepnidere Mahallesi kurulmuştur. "Dere" adını ise yerleştikleri alanın karşılıklı iki tepe olması ve ortasından dere geçmesinden dolayı almıştır. Köy yaklaşık olarak 1700'lü yıllarda kurulmuştur.
Manisa iline 35 km, Turgutlu ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köy Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Yazları sıcak, kışları ılık ve yağmurludur.Köylümüz geçimini tarımla ve hayvancılıkla sağlar. Ağırlıklı olarak tarıma dayalıdır. Hayvancılık yapan kişiler azdır. Mahallede tarım ürünü olarak şaraplık üzüm yetiştirilmektedir. Köyden her yıl yaklaşık olarak 2000 ton üzüm çıkmaktadır. Şu an mahallede yetiştirilen şaraplık üzüm çeşitleri şunlardır: Alicante, syrah, merlot, sangiovesse, öküzgözü ve boğazkere. Köyde yetiştirilen üzümler Türkiye standartlarında verim olarak kaliteli üzümler arasında yer almaktadır.Köy ilköğretim okuluna sahiptir. Su şebekesi vardır ancak kanalizyasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur, PTT acentesi vardır. Sabit telefon, asfalt ve elektrik şebekesi mevcuttur.