Türk Ve Ürdünlü İşadamları, İş Konseyi Ortak Toplantısında Buluştu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Ürdün İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Ürdün İş Konseyi ortak toplantısı İstanbul'da...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Ürdün İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Ürdün İş Konseyi ortak toplantısı İstanbul'da gerçekleşti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Ürdün İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Ürdün İş Konseyi ortak toplantısı, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK/Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanı Ruhsar Pekcan, Ürdün İşadamları Derneği Başkanı ve Türkiye-Ürdün İş Konseyi Eş Başkanı Hamdi Tabba'nın katılımı İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıda 80'e yakın iş dünyası temsilcisi Ürdün'deki yatırım fırsatlarını değerlendirme fırsatı buldu.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, 23 yıldır DEİK'in Ürdün İşadamları Derneği ile süregelen karşı kanat ilişkisine vurgu yaparak, 142 İş Konseyi ile DEİK'in büyük bir organizasyon olduğunu, sadece Ürdün İşadamları Derneği ile geçtiğimiz bir yıl içerisinde 3 büyük toplantı gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Vardan, "DEİK çatısı altındaki tüm iş konseylerine, sorumlu oldukları ülke ve çalışma alanlarındaki muhataplarına iletilmek üzere bir İngilizce mektup ilettik. Söz konusu mektupta, Türk iş dünyası olarak "işlerin olması gerektiği gibi devam ettiğini', "işimizin başında olduğumuzu" ve ülkemiz ekonomisi ile demokrasisinin sağlam olduğu mesajını verdik. Benzeri bir mektubu ülkemizdeki tüm yabancı misyon şeflerine de gönderdik. Bununla da yetinmeyip, 135 ülke bazlı iş konseyimizin 99'una ziyaretler gerçekleştirdik ve yaşananları yüzyüze anlattık" dedi.

"Ürdün, Körfez Ülkeleri'ne bir giriş kapısı olarak stratejik bir konuma sahiptir"

DEİK/Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanı Ruhsar Pekcan ise, Ürdün ile olan ekonomik ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini belirterek, "Ürdün, Körfez Ülkeleri'ne bir giriş kapısı olarak stratejik bir konuma sahiptir. Ürdün ile ABD, Kanada, Singapur arasındaki serbest ticaret anlaşmalarının yanı sıra ülkenin Büyük Arap Serbest Ticaret Bölgesi'ne üyeliği ve AB ile ortaklık anlaşması, Ürdün'ü yabancı yatırımlar için ideal hale getiriyor. İki ülke arasındaki ortaklık büyüdükçe sadece iki ülkeye değil, aynı zamanda geniş ölçekte de önemli bir olumlu etkisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Ürdün'de güvenli şekilde yatırım yapabilirsiniz"

Ürdün İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Tabba da, iki ülke arasındaki yatırım ve ticaret potansiyelinin artması gerektiğini vurgulayarak, "Akabe Serbest Ticaret Bölgesi'nde yapılan bazı çalışmalar var. Ürdün ve Türkiye arasında Ro-Ro seferleri başlatılacaktır. Türk yatırımcılar için Ürdün gitgide daha cazip olacaktır. Ürdün'de güvenli şekilde yatırım yapabilirsiniz. Ürdün'de çok sayıda Türk firması yatırım ile ilgilendi. Bölgedeki huzursuzluğa rağmen önemli adımlar atmamız gerekiyor. Örneğin, hayata geçirilecek bir "Irak-Ürdün Petrol ve Doğalgaz Boru Hattı Projesi" var. Bu projede Iraklı ve Türk müteahhitlerin bir araya geldiği bir konsorsiyum oluşturulmak isteniyor" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek