TÜSİAD Türkiye Sanayisine Destek Projesi . TÜSİAD’ın Türkiye sanayisinin dönüşümüne destek sağlayabilmek amacıyla dört yıldır yürüttüğü TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı’nın (TÜSİAD SD2) STEP (Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı) etkinliği 5 Kasım Cuma günü gerçekleşti. Program dahilinde çağrı açan teknoloji kullanıcısı şirketlerle, çağrılara uygun çözüm önerisi olan teknoloji tedarikçileri eşleşti. Tüm gün süren etkinlikte alanında uzman 32 konuşmacı, 7 panel oturumda görüş ve önerilerini paylaştı.
Simone Kaslowski: Verimli bir dijital dönüşüm sürecinin gerçekleştirilebilmesinin bütüncül bir bakış açısı ve çok paydaşlı bir diyalogla mümkün olabileceği kanaatindeyiz.
STEP2021’in açılış oturumunda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski katılımcılarla, TÜSİAD SD2 Programının dijital dönüşümde oynadığı rolü ve programın sürdürülebilir bir inovasyon ekosistemi oluşturulmasına katkısını aktardı. Kaslowski sözlerine şöyle devam etti: “Verimli bir dijital dönüşüm sürecinin gerçekleştirilebilmesinin bütüncül bir bakış açısı ve çok paydaşlı bir diyalogla mümkün olabileceği kanaatindeyiz. Bunun için de öncelikli olarak geleceğe dönük somut adımların belirlenmesi gerekiyor. TÜSİAD olarak geçtiğimiz dönemde şirketlerimizin mevcut dijital dönüşüm yetkinliklerinin analiz edilmesine yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma, teknoloji alanında arz ve talep buluşmasında kopukluk yaşandığını ortaya koydu. TÜSİAD SD2 Programı da işte bu ihtiyaca çözüm niteliğinde başladı. Programın, KOBİ ölçeğindeki teknoloji şirketlerimize, ürettikleri çözümleri doğru adreslere ulaştırma fırsatı yaratıyor olmasını çok kıymetli görüyoruz. Öte yandan, teknoloji kullanıcısı şirketlerimiz de çözüm arayışlarına verimli biçimde cevap bulabiliyor. Bu yönüyle TÜSİAD SD² Programının ülkemizin inovasyon ekosistemine yaptığı katkının çok değerli olduğuna inanıyoruz.”
Perihan İnci: TÜSİAD SD2, spesifik çalışma ve ürün geliştirme süreci ile gerçek bir iyi uygulama kütüphanesine dönüşüyor.
Açılışın diğer konuşmacısı TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnciise, programın dört yılda geldiği aşamayı ve TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’na Dönüşümüne dair bilgiler paylaştı. “Teknoloji kullanıcılarının giderek daha spesifik alanlarda çağrılar açtığını ve dar boğazlarını ve beklentilerini daha net ve detaylı tariflediğini gözlemliyoruz. TÜSİAD SD2, bu spesifik çalışma ve ürün geliştirme süreci ile gerçek bir iyi uygulama kütüphanesine dönüşüyor. Teknoloji tedarikçilerine bu çağrı dönemine çözüm önerileriyle başvurarak katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Teknoloji Kullanıcısı, başvurular arasından 1 tedarikçi seçip TÜSİAD SD2‘de onunla çalışıyor. Ancak, geçtiğimiz ay yayına aldığımız TÜSİAD SD2 Dijital Platformu tam da bu noktadan hareketle tasarlandı. Mevcut çağrı alanlarından farklı konuları çalışan veya eşleşmeyen teknoloji KOBİ’leri artık bir sonraki çağrı dönemini beklemek zorunda değil. 7/24 yaşayan bir platform oluşturduk. Bir pazar yeri hazırladık. Farklı dijital çözümlerinizi platformda üye kullanıcı ve yatırımcılar için yayınlayabilir ve her an ulaşılabilir olabilirsiniz. Ağımızdaki kayıtlı teknoloji tedarikçisi 1.869’a ulaştı. Tüm tedarikçilerimizi, Platformda dijital çözümlerini yayınlamaya davet ediyoruz. Teknoloji Kullanıcılarını da Platform’a üye olmaya ve Aralık’ta açmayı hedeflediğimiz yeni çağrı döneminde ihtiyaçlarını tarif ederek çağrı açmaya davet ediyoruz.” dedi.
Dijital dönüşüm ekosisteminin önemli etkinliklerinden olan STEP’te, TÜSİAD SD2‘nin destekçileri EY Türkiye (Platin Sponsor), Vodafone Business (Altın Sponsor), Hewlett Packard Enterprise (Altın Sponsor), PARAM (Bronz Sponsor), Gün+ Partners Avukatlık Bürosu (Hukuki Destek Paydaşı), Medinova (Çözüm Ortağı) oldu.
Program, günün sonunda TÜSİAD SD2 STEP 2021 eşleşme sonuçlarının ilanı ile sona erdi.
Sayılarla TÜSİAD SD2 Programı STEP 2021 Etkinliği
• Teknoloji kullanıcısı şirket sayısı: 11
• 14 çağrı için çözüm yükleyen teknoloji tedarikçisi sayısı: 104
• Ön eleme sonrasında STEP’e davet edilen kısa listedeki tedarikçi sayısı: 60
• STEP etkinliği 1500 civarında izleyiciye ulaştı.
• Teknoloji tedarikçileri ve kullanıcıları arasında toplamda 355 görüşme gerçekleşti. (46 eşleşme görüşmesi, 355 networking görüşmesi)
Eşleşmeler:
BRİSA – Distant
DESA – Nar Sistem
DYO – Teknosol
ENERJİSA – ANGO
FORD OTOSAN – SMARTIQ
FORD OTOSAN – Kimola
Güven Hastanesi – CYPOINT
Güven Hastanesi- SSAT
KORDSA – E3TAM
NORM CIVATA – KALYBEAI
TOFAŞ – Eczacıbaşı Bilişim
TOFAŞ – Simtera