Tütüncü, Isparta’daki Kur’an-ı Kerim Matbaasını İnceledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Isparta'da bulunan ve dünyanın en büyük Kur'ân-ı Kerîm matbaa tesisi olan Hayrât Neşriyat Basım Evi'ni ziyaret...

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Isparta'da bulunan ve dünyanın en büyük Kur'ân-ı Kerîm matbaa tesisi olan Hayrât Neşriyat Basım Evi'ni ziyaret etti.

Başkan Hakan Tütüncü, Türkiye'nin en büyük Kur'ân dağıtım ağına sahip Hayrât Neşriyat'ın, Tevâfuk özellikli Kur'ân-ı Kerîm basımı yaptığı matbaa tesisini gezdi. Tütüncü, Kur'an-ı Kerime layık hürmet ve ihtimamla hazırlanan ve elli yıllık bir emek mahsulü olan tevâfuk nüshalı Mushaf-ı Şeriflerin basım safhalarını dikkatli bir şekilde inceledi. Hayrât Neşriyat yetkilileri, Tütüncü'ye Kur'an-ı Kerim'i baskıya nasıl hazırladıkları hakkında bilgi verdiler.

Tevafuk özellikli Kur'ân-ı Kerîm

Türkiye'nin en büyük Kur'ân dağıtım ağına sahip Hayrât Neşriyat, hatasızlığı otoriterce tescil edilen Tevafuk özellikli Kur'ân-ı Kerîm basımını kendine amaç edindi. Hayrât Neşriyat, İstanbul genel merkez ve Isparta matbaa tesisinde toplam 15 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor ve 700'den fazla eser çeşidini Kur'ân âşıklarının istifadesine sunuyor.

Kur'an da tevafuk mucizesi

Tevafuk, iki şeyin güzel ve manalı bir şeklide birbirine denk gelmesi anlamına geliyor. Kur'an'daki tevafuk mucizesi ise, Kur'an'da bulunan toplam 2806 adet "Allah" lafzının bazı müstesnalar hariç birbiriyle tevafuk etmesidir. Kur'an'ın 604 sayfasının çoğunda"Allah" lafzı mükerrer olarak geçmektedir. Bu lafızlar, har sayfada ya alt alta, ya karşılıklı sayfalarda üst üste, ya da bir yaprağın iki sayfasında sırt sırta gelerek, ya da sayfalar arasında birbirine tevafuk etmektedir. Rab, Kur'an ve Resul kelimelerinde de aynı tevafuk olduğu gibi daha başka tevafuk çeşitleri de vardır.

Mucizeyi Bediüzzaman keşfetmiş

Kur'an'ın yazısında olan bu mucizesini ilk olarak geçen asırda Üstad Bediüzzaman Said Nursi keşfetmiş. Bediüzzaman, bunun üzerine Kur'an'da Allah lafızlarının dizilişinde var olduğu anlaşılan bu tevafuk mucizesini gözlere gösterecek bir biçimde yeni bir Kur'an yazdırmaya karar vermiş.

Talebesi olan Ahmed Hüsrev Efendi, tevafuklu Kur'an'ı toplam dokuz defa yazarak en mükemmel şeklini vermiş oldu. Günümüzde Tevâfuklu Kur'an, Hüsrev Efendi'nin çabalarıyla kurulan Hayrât Vakfı bünyesindeki Hayrât Neşriyat tarafından basılarak Müslümanların istifadesine sunuluyor.

Matbaa gezisine Kepez Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları ve AK Parti Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan da eşlik etti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.