Ulaş Kertmekaracaören Köyü

Kertmekaracaören Köyü haberleri, Ulaş Kertmekaracaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kertmekaracaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kertmekaracaören köyünde vefat edenler, köyün eski adıhaberimizde.

Ulaş  Kertmekaracaören Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kertmekaracaören Köyü son dakika gelişmeleri, Kertmekaracaören Köyü ne özgü yemekler, Ulaş Kertmekaracaören Köyü nün tarihi, Kertmekaracaören Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kertmekaracaören Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kertmekaracaören Köyü , Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kertmekaracaören Köyü Resimleri ve Kertmekaracaören Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulaş Sivas Arası Kaç Km? Ulaş Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Ulaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulaş Kertmekaracaören Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

KERTMEKARACAÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kertmekaracaören, Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür.

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyde düğünler görücü usulü ile olur.Düğünlerde çeşitli adetler vardır, sadıçla damat bir odada toplanır ve gençlerde toplanır sadıç ve damata çeşitli cezalar verilir sadıçın boynuna tezzek asmak,acı biber yedirmek, türkü söyletmek v.s. ayrıca toplu olarak oyunlar oynanır değirmene su ge- tirmek, tütün satmak,sin sin,v.b.Düğün üç gün sürer Cuma günü bayrak kal- kar düğün başlar,adettendir bayrak direğinde takılı elma ya da soğanı taş- la vurup düşürene bahşiş verilirir.Cumartesi kına yakılır çeşitli halaylar (sivas halayı, sarıkız, apdurahman,düzhalay)çelilir.Pazar günü gelin alınır düğün yemeği verilir ve düğün biter. Yemekler;bulamaaşı(yayla çorbası)etli küfte,üzümleme,pilav,herle,uğut,kavut, topaç,içli küfte,loluk,gilik,lavaş,kömbe v.s.dir.

Sivas iline 64 km, Ulaş ilçesine 27 km uzaklıktadır. Ayrıca 200m2 civarında aygır gölü vardır.Bu gölde aynalı sazan,alabalık v.s. balıklar vardır.Suyu so- dalı olup yazın ılık kışın serindir.Tam bir piknik alanıdır.Çatal,Tecer,Yılanlı dağları başlıca dağla- rıdır.Dağ armudu,Alıç,Aygiliği,Mantar(göbelek),Yem- lik,Madımak,Kuzukulağı,Narpız,Anık,Dağeriği,Öküzgötü v.b. dağ yiyecekleri vardır.

Köyün iklimi,karasa iklimdir yaz sıcak kuru arsıra yağmurlu geçer kış karlı buzlu ayazlı ve yağışlı geçer.Ayazı kuru olur üşütmez.nem oranı nerdeyse %0 dır. kışın karla buzla çeşitli oyunlar oynanır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ayrıca köy halkı köyde bulunan bilfer krom işletmesinde çalışmaktadır

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Sivas Haberleri

Sivas Belgeseli