Uluslararası Bilecik 11'nci Tiyatro Festivalinin Bilecik Galası muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirildi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve ulusal birçok televizyon ve gazetenin takip ettiği programa, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Ağır Ceza Reisi Cengiz Doğan, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda tiyatro sever katıldı.
Düzenlenen kokteyl ile başlayan gala gecesinde Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleri, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan "Dünden Bugüne Tiyatro Festivalleri" adlı sergi gezildi. Vatan adlı gala oyunu öncesinde Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alan oyunlardan oluşturulan video sunum izlendi.
'Bilecik Belediyesi sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyor'
Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2004 yılında başlayan tiyatro festivaline ilişkin olarak yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi'nin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediğini belirterek, "Bilecik Belediyesi olarak bir taraftan yol, su, kanalizasyon işlerini yaparken bir yandan da belediyeciliğin sadece bunlar olmadığını, orada yaşayan insanların sosyal kültürel alandaki hareketliğini sağlamak adına bazı kararlar aldık. İlklerin şehri Bilecik'te sanatsal anlamda temel bir iş yapmaları gerektiğini düşündük ve sanatların anası olarak nitelendirilen ve hayatın içinde olan, toplumun gelişiminde etkili olan tiyatro da karar kılarak, 2004 yılında ilk tiyatro festivaline başladık. Geçmişte ulusal olarak düzenlenen tiyatro festivalini uluslararası boyuta taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
'Biz idareciler gücümüzü siz değerli halkımızdan alıyoruz'
İdarecilerin gücünü halktan aldığının altını çizen Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasına şöyle devam etti;
"Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece aşamayacağımız hiç bir engel yok. Milletimiz devletimiz insanımız millet olma bilincini vatan aşkını 15 Temmuz da altını kalın çizgilerle çizerek göstermiştir. Çünkü milletin istemediği hiçbir şey olmaz. Bu medeniyet yolculuğunu illerimizde taşramızda yerelde bizler genelde de devletimiz hükümetimiz bu anlamda medeniyet yolculuğunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini hep birlikte gerçekleştiriyoruz, gerçekleştireceğiz. Biz tiyatro festivalimizi tiyatronun altın portakalı olmasını hedefliyoruz. Bu festivalin 20.'sini düzenlediğimizde Türkiye gündeminde en az Altın Portakal Film Festivali ağırlığında olmasını sağlayalım. Çünkü hedefsiz hiçbir şey olmaz. İnşallah bu akşam, büyük bir heyecanla kısa bir başlangıç oyunuyla başlayacak bu festivalimizin hepimizin hayatına heyecan, mutluluk, kahkaha getirmesini temenni ediyorum. Bu festivalin ayrı bir teması da var. Biliyorsunuz tiyatro hayattan kesitleri içeriyor. Bu festivalde özellikle ilimizde misafir olan, misafir çocuklarımız da var. O çocukları özel programlarla emsalleriyle, yaşıtlarıyla bir arada izleyecekleri kaynaşacakları ortamları oluşturarak bizim gelenek ve göreneklerimizde tiyatro aracılığıyla onlara anlatmak onlarında sosyal intibaklarını sağlamak noktasında bir sosyal projeyi de ortaya koyuyoruz. Bu festivalin, etkinliklerimiz birliğimize, beraberliğimize, aramızdaki sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe güç katmasını temenni ediyorum. İnşallah bittiğinde de gelecek festivallere derin bir heyecanla bakmayı arzu ediyorum. "
Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın konuşmasının ardından Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Nazirliği Bakü İcra Hakimiyeti Medeniyet ve Turizm İdaresi tarafından İntiqam Soltan yönetmenliğindeki sözsüz temaşa tarzındaki Vatan adlı oyun sahnelendi.
Oyunun ardından Vali Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı oyunculara plaket takdim ederken, Azerbaycanlı Tiyatro Sanatçısı İntiqam Soltan tarafından Vali Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya çeşitli hediyeler taktim edildi.
İHA