Uluslararası Öğrenciler Yemekte Bir Araya Geldi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından uluslararası öğrenciler için akşam yemeği düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından uluslararası öğrenciler için akşam yemeği düzenlendi.

Personel Yemekhanesinde düzenlenen akşam yemeğine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, Genel Sekreter Yardımcısı Hilmi Yanmaz ve misafir öğrenciler katıldı.

Yemekte konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Farklı ülkelerden gelip Sakarya Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerimiz bizim en önemli misafirimizdir. Üniversitemizde Türkçeyi ve kültürümüzü öğrenerek, çok iyi bir eğitim görerek ülkelerinize döndüğünüzde ülkemizin iyi bir temsilcisi olacağınıza inanıyorum. Çok iyi hatıralarla buradan ayrılmanız temennisinde bulunuyorum" dedi.

Sakarya Üniversitesi'nin uluslararası öğrencilerin ilgi odağı olduğuna dikkat çeken Rektör Elmas, "2016 Haziran ayında yayınlanan bir istatistikte Sakarya Üniversitesi, İstanbul ve Anadolu Üniversitesi'nin ardından en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversite durumunda olduğu görülmektedir. Anadolu Üniversitesi'nin açık öğretim ve uzaktan öğretim ile eğitim verdiği düşünüldüğünde, örgün öğrenim bakımından üniversitemizin ikinci sırada olduğu görülür. Bu durum Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın verilerine baktığımız zaman en fazla öğrencinin İstanbul Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi'ne gönderildiğini görebiliyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte konuşan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, "Türkiye burslusu gerekse de kendi imkânları ile üniversitemizde öğrenim görme hakkı kazanan uluslararası öğrenciler için en önemli sorun Türkçe bilmeleri, Türkçe öğrenmeleridir. 2012 yılından itibaren bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarını sürdüren Sakarya Üniversitesi Türk Dili Araştırma ve Uygulama Merkezi her geçen yıl yükünün daha da arttığının farkındadır. Çünkü bu misafir öğrencilerimiz sadece dilimizi öğrenmiyorlar, dilimiz aracılığı ile kültürümüzü ve bizleri tanıyorlar. Bu öğrencilerimizin her biri bir kültür elçisidir" şeklinde konuştu. Doç. Dr. Okur sözlerinin devamında, "Bu yıl merkezimizde 60 farklı ülkeden 300'ün üzerinde öğrenci Türkçe hazırlık eğitimi almaktadır. Bunların çoğu hiç Türkçe bilmeyen, merkezimizde de en temel seviye olan A1 seviyesinde Türkçe eğitimi almaktadırlar. Bu öğrenciler merkezimizdeki 8 okutman arkadaşımız tarafından yaklaşık 9 ay süren Türkçe eğitimi sonunda C1 seviyesine getirilmektedir. Yani Türkçeyi iyi bir akademik alt yapıya hazır bir şekilde, iyi bir iletişim sağlayacak şekilde öğreniyorlar" diye konuştu.

Etkinlikte sosyal medyada Musa Sow lakabıyla tanınan Gineli öğrenci Mohammed Mustapha Abdullai, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a Fenerbahçe forması hediye etti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.