Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu Genel Başkanı Muhaammed Taha Gergerlioğlu:

Türkler ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde istihbaratçı olduğu gerekçesiyle Almanya'da 11 ay tutuklu kalan ve sonrasında serbest bırakılan Muhammed...

Türkler ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde istihbaratçı olduğu gerekçesiyle Almanya'da 11 ay tutuklu kalan ve sonrasında serbest bırakılan Muhammed Taha Gergerlioğlu, "Avrupalılar Türkiye'nin yeniden uyanışından çok korkuyorlar. Türkiye'de esen diriliş rüzgârı Avrupa'yı titretiyor" diye konuştu.

Akdeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Konferans Salonunda "21. Yüzyıl Dünya Düzeninde İstihbarat Faaliyetlerinin Yeri" konulu konferans düzenlendi. İstihbarat uzmanı ve Stratejist, Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu Genel Başkanı Muhaammed Taha Gergerlioğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa yoğun ilgi gösterildi. Öğrencilerin yanı sıra öğretim görevlilerinin ve Antalyalılar da konferansa yoğun bir ilgiyle dinledi.

"Finansal istihbarat çok önemli"

21. yüzyılda istihbarat faaliyetlerinin merkezinde finansal istihbaratın olduğunu belirten Muhammed Taha Gergerlioğlu, "İnsan vücudunda kan ne kadar önemli ise devletler açısından finansta o kadar değerlidir. Finansa gereken önemi vererek dünya düzenine baktığımızda devletler arasında yapılan mücadelelerin ekonomik temelli olduğunu görmüş oluruz. 21. yüzyıl dünya düzeninde devletler değil de birtakım ailelere ait şirketler finans merkezlerini ve trafiğini kontrol altında tutma mücadelesi vermektedir. Bu aileler ise farklı dinlere mensupturlar. Yaşanan ekonomik mücadelenin arkasında dinler arası bir savaşında meydana geldiğini görüyoruz. Biz eğer bir şirketin sahiplerinin hangi dine mensup olduğunu bilirsek o şirketin hangi şirketlerle ortak hareket ettiğini anlayabiliriz. Bu şirketlerin oluşturduğu bir takım gizli örgütlerin yaptığı faaliyetlerin temel nedenlerini ve hareket alanlarını açık bir şekilde görebiliriz" dedi.

"Uyanın ki millet uyansın"

Avrupa'da gerçekleşen aydınlanma döneminin Osmanlı devletine yanlış entegre edilmeye çalışılmasının karanlığa sebep olduğunu söyleyen Muhammed Taha Gergerlioğlu, "Avrupa'da Kilise'nin etkisinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte madde ve ruh kavramlarının birbirinden ayrılması Avrupalıların gelişmesine sebep oldu. Tamamen maddesel olarak insani ve manevi değerlere uzak belirlediği politikalarla dünya genelinde bir sömürü imparatorluğu kurdular. Biz de Sened-i İttifak ile başlayan kayıtlara modernleşme süreci olarak geçen, tanzimat dönemiyle devam eden, İttihad ve terakki hükümeti ve ardından Cumhuriyet dönemiyle ayyuka çıkan bu batı medeniyetinin yanlış entegrasyonu halkımızın zihnini ve devletimizin kurumlarını kısır bir felce uğrattı. Bugün Avrupalıların oluşturduğu maddesel sistem artık çatlamakta ve çöküşe doğru ilerlemekte. Türkiye ise kaybettiği manevi değerleri üzerinden yeniden bir medeniyet inşa etmenin peşinde. Bizler 2000 yıllık bir akla tarihi bir hafızaya sahibiz devlet olarak kurumsal yapımızda ve hareket mekanizmalarımızda Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bu akılla ilerlemeye başladık. Millet olarak bu hafıza ve aklı anlamlandırır ve sahip çıkarsak batının küresel düzensizliğine karşı hoşgörü, sevgi ve adalet temelli bir medeniyet inşa edebiliriz. Bu nokta da gençler olarak sizlere büyük bir rol düşüyor. Batılılar Türkiye'nin yeniden uyanışından çok korkuyorlar. Türkiye'nin büyümesi onları çok rahatsız ediyor. Bu nedenle sizden titreyerek korkan batılıların sahip olmadığı şeyi kalbinizde arayın. Milletimiz ve devletimiz için en iyi şekilde eğitim hayatınıza sahip çıkarak mücadele edin" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları