Uluslararası Veteriner Hekimliği Kongresi

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Türkiye Klinisyen Veteriner Hekimler Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Veteriner...

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Türkiye Klinisyen Veteriner Hekimler Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Veteriner Hekimliği Kongresi Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Türkiye Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği işbirliğiyle Uluslararası Veteriner Hekimliği 2017 Bahar Kongresi Antalya'nın Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel'de 8 ülkeden bilim insanları ve 350'nin üzerinde veteriner hekimin katılımıyla gerçekleştirildi. Küçük hayvanların enfeksiyöz hastalıkları, klinik patoloji, anestezi, üroloji, nefroloji ve ortopedi alanlarında dünyada referans kabul edilen bilim insanlarının konuşmacı olduğu kongrenin açılışına, Yakın Doğu Üniversitesi(YDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Muammer Saygılı, Veteriner Hekimler Derneği İzmir Şube Başkan Vekili Murat Duruk, Veteriner Hekimler Derneği Ankara Şube. Başkanı İlker Sami Çetin'in yanı sıra Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, İspanya, Avustralya, ABD, Kanada, Avusturya'dan katılımcılar yer aldı.

Kongrenin açılış konuşmalarını Kongre Eş Başkanları, YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ile Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Suphi Erdem Acar yaptı.

Prof.Dr. Aytuğ, bu yıl farklı bir çalışma yapılarak kongreyi YDÜ Veteriner Fakültesi ile Klinisyen Veteriner Hekimler Derneğinin birlikte organize ettiğini söyledi. Kongrede dünyada referans kabul edilen bilim insanları, sivil toplum kuruluşu, serbest çalışan hekimler ve akademisyenlerin bir araya getirildiğini belirten Prof. Dr. Aytuğ, "Amacımız anlık iletişimlerden kurtulup daha nitelikli ilişkiler kurulmasına imkan sağlamaktır" dedi.

"İnaovasyonun önemi"

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise bilgiyi üreten, yayan ve topluma sunulmasını sağlayan üniversitelerin araştırma ve ARGE faaliyetleriyle tüm bilimsel verilerin toplum faydasına dönüştürmenin esas alındığını söyledi. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ'nün kuruluşundan bu yana toplumun gelişmesine katkı sağlamayı misyon edinen ve onun ötesinde daha yaşanılır bir dünya için çalışan, ilke edinen bir öğretim kurumu olarak inovasyonun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü belirtti.

"YDÜ, Big Bang, CERN gibi projelere katkı"

YDÜ'nün 110 farklı ülkeden öğrencisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şanlıdağ, yapılan araştırmalar ile şu anda dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışır duruma geldiklerini vurguladı. Big Bang, CERN gibi projelere YDÜ'nün katkıda bulunduğunu da anlatan Prof. Dr. Şanlıdağ, üniversitenin KKTC'nin ilk yerli otomobili olan GÜNSEL marka arabayı da kısa bir zaman içinde üreteceğini vurguladı.

"İlk ve tek özel veteriner fakültesi YDÜ'de"

YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ise YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesinin 2009 yılında sadece adanın değil Türkiye ve bölgenin ilk ve tek özel Veteriner Fakültesi olduğunu aktardı.

Fakültelerinin öğretim hayatına 16 öğrenci ile başlandığını, bugün ise 33 öğretim üyesi, 18 araştırma görevlisi ile 200 den fazla öğrencisiyle eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Prof. Dr. Esendal, "Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'nin başhekimliğini yürüttüğü ve 7/24 hizmet veren tam teşekküllü hayvan hastanesinde, YDÜ'de eğitim alan öğrencilerin hastanede küçük hayvanlarla, YDÜ Havva Hanım Eğitim, Araştırma ve Uygulama çiftliğinde de çiftlik hayvanları ile ilgili kapsamlı uygulama yapabilme imkanına sahiptirler. Gezici klinik ile mezbaha uygulamaları yanı sıra çiftlik ve işletme ziyaretleri kapsamında da öğrencilerimize günün koşullarına uygun modern, çağdaş eğitim veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Bu tür kongreler bizim için hayaldi"

Veteriner Hekimliğinde akademik çalışmalarıyla davetli olarak bulunan meslek büyüğü Prof. Dr. Rauf Yücel ise; "Benim mesleğe başladığım ilk yıllarda bırakın böyle uluslararası kongre yapmayı, kendi aramızda dahi bilimsel toplantı gerçekleştiremiyorduk. Bu bizler için hayaldi. Salonu dolduran konusunun uzmanı bilim insanları yanı sıra birçoğu öğrencim olan akademisyen ve hekimlerle birlikte olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Kongreye yapacağınız katkılardan ötürü şimdiden sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı ise, bilimin gelişmesini takip etmenin çok önemli olduğunu belirterek, bu gelişmelerin takibinde de sempozyumların, kongrelerin çok önemli olduğunu kaydetti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları