Unesco Kürsüsü Kadınların !

Dünya çapında üniversiteler arasındaki en etkin bilimsel işbirliği ağı olan “UNESCO Kürsüleri Programı”na Türkiye’den bir kürsü daha eklendi. Maltepe Üniversitesinde kurulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kültür Kürsüsü”, toplumsal cinsiyet sorunlarını t

Dünya çapında üniversiteler arasındaki en etkin bilimsel işbirliği ağı olan “UNESCO Kürsüleri Programı”na Türkiye’den bir kürsü daha eklendi. Maltepe Üniversitesinde kurulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kültür Kürsüsü”, toplumsal cinsiyet sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla 25 Ekim’de açılacak.
Maltepe’nin ikinci, Türkiye’nin on üçüncü UNESCO Kürsüsü olma özelliğini taşıyan kürsüde kadına yönelik şiddet, kız çocuklarının eğitimi, mülteci kadınlarla ilgili çalışmalara öncelik verilecek. 2009 yılında kurulan “UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü” çalışmalarının başarıyla sürdüğü Maltepe Üniversitesi’nde bu kez Birleşmiş Milletler’in küresel öncelikli sorunlardan biri olarak tanımladığı “toplumsal cinsiyet eşitsizliği” ile ilgili çalışmalar yapacak bir kürsüye daha onay verildi. UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kültür Kürsüsü kadına odaklanacak. Kürsüde ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırma ve uygulamalar yapılacak, projeler geliştirilecek, eğitim faaliyetleri ve bilimsel toplantılar düzenlenecek. Kürsüye Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Şimga başkanlık yapacak.
SAYI ÜÇE ÇIKTI
Kürsü Başkanı Prof. Dr. Hülya Şimga, UNESCO’nun kurulduğundan itibaren “kadınların insan hakları, güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği” konularına önem verdiğine ve uluslararası düzeyde çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Şimga, “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu olan UNESCO 1992 yılından bu yana UNESCO Kürsüleri programıyla üniversitelerarası işbirliğini dünya düzeyinde geliştirmek, üniversiteler arasında bilgi paylaşımını ve akademik dayanışmayı teşvik etmek amaçlanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dünya çapında 25 UNESCO Kürsüsü var. Bunlardan ikisi Türkiye’deki üniversitelerde kurulmuştu. Maltepe Üniversitesi ile bu sayı üçe çıktı” dedi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı
Yüz Yüze Eğitim Ertelendi !