TÜBİTAK BİDEB 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında; Düzce Teknopark A.Ş. ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi'nin desteklediği "Mühendislik ve Fen Bilimlerine Yönelik Üniversite Sanayi İşbirliği Projeleri Hazırlama Eğitimi" gerçekleştirildi.
Yoğun ilgi gösterilen eğitimler için Düzce Üniversitesi ve ülkemizin 50 farklı üniversitesinden toplam 180 başvuru alındı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda Düzce Üniversitesi ve 15 farklı üniversiteden toplam 23 akademisyen ile 5 özel sektör temsilcisi eğitimlerde yer aldı.
Üç gün süresince devam eden eğitimlerin ilk günü, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş'ın açılış konuşmasıyla başladı. Sonrasında Düzce TTO Üniversite Sanayi İşbirliği Birimi Koordinatörü Özge Özkan, "TÜBİTAK TEYDEB Destekleri" hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Düzce TTO FSMH Birimi Koordinatörü Dr. Aslı Astarcı'nın "Üniversite-Sanayi İşbirliği Projelerinde Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları konulu sunumuyla devam eden eğitimin öğleden sonraki bölümünde ise Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Subaşı, TÜBİTAK TEYDEB 1505 Destek Programı ve SAN-TEZ Projeleri ile ilgili hazırlık aşamaları ve örnek projeler hakkında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Eğitimin ikinci gününde, Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen, TÜBİTAK ARDEB Destek Programlarından olan ve Üniversite-Sanayi İşbirliğini teşvik eden "1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı" ile ilgili bilgiler aktararak proje hazırlama deneyimlerini anlattı. Günün devamında ise Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Gerengi, "TÜBİTAK 1501 ve 1507 Destek Programları" hakkında bir sunum gerçekleştirerek proje yazım tecrübelerini katılımcılara aktardı.
Eğitimin üçüncü ve son gününde ise, aralarında özel sektör temsilcileri ve Düzce TTO ekibinin de bulunduğu 5 grup oluşturularak gün boyunca proje fikirleri geliştirildi. Oluşturulan proje taslakları gün sonunda sunum şeklinde katılımcılar ile paylaşılarak interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitim sonunda yapılan memnuniyet anketi neticesinde, eğitimin geleneksel hale dönüştürülerek yeni araştırmacılara hizmet vermek üzere her yıl düzenlenmesi planlanıyor.
'Mühendislik ve Fen Bilimlerine Yönelik Üniversite Sanayi İşbirliği Projeleri Hazırlama Eğitimi'nin kapanışında, Düzce Teknopark A.Ş. ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ekibi, eğitime katılan tüm özel sektör temsilcileri ve akademisyenlere teşekkür ederek başarılar diledi.
İHA