Üniversiteden ‘akademik’ kurbanlık keçi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen keçiler kurbanlık olarak satılıyor.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen keçiler kurbanlık olarak satılıyor. 1200 TL'den başlayan fiyatlarla satılan "akademik" keçiler yoğun ilgi görüyor.

ÇÜ Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde bulunan kaliteli besin maddeleriyle beslenip, düzenli veteriner kontrolünden geçen ve hasta olmayan 600 keçiyle koyun geçmiş yıllardan bu yana damızlık ya da kurbanlık olarak vatandaşlara satılıyor. Üniversite keçileri, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların verimli ürünler almasını sağlamak, sürüsünü iyileştirmek üzere damızlık olarak satılırken kilosu 40'ın üzerinde olan hayvanlar gerekli kontrolleri yapılarak yaklaşan Kurban Bayramı'ndan önce kurbanlık olarak 1200 TL'den başlayan fiyatlarla vatandaşlara satılıyor. Damızlık "süt tipi Saanen ve Alpin keçi oğlakları" vatandaşların sürüsünü iyileştirmek için 350-500 TL arasında alıcı buluyor.

"Halkı da düşünüyoruz"

ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Torun, üniversite çiftliğinde geçmiş yıllardan bu yana damızlık ya da kurbanlık keçi satışlarının olduğunu, halkın da bu satışlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Damızlık satışlarında önce kendi süt tesisleri için damızlık ayırdıklarını belirten Torun, sadece kendilerini düşünmediklerini halkın da sürüsünü iyileştirmek için kaliteli damızlık sattıklarını aktardı.

Yeni doğan keçi ve koyunları ilk yıl satışa sunmadıklarını belirten Prof. Torun, "Bu hayvanlar ilk yıllarda satılırsa etlerinde koku olur. Ama bir sene sonra sattığımızda bunlar olmaz. Biz burada genellikle 40 kilogramdan sonra hayvanları elden çıkartıyoruz" diye konuştu.

İyi bir damızlık hayvanın araba fiyatına bile gittiğini söyleyen Torun, kendilerinin 1200 TL'den aşağıya damızlık ve kurbanlık satmadıklarını belirtti. Torun, "1200-1500 TL'den aşağı verilmez. Bunlar sonuçta üniversiteli kuzular ve oğlaklar. Veteriner kontrolü altında hepsi. Hastalık yok ve hepsinin verim düzeyi yüksek" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları