Uşak, Seramik İçin Bilimsel Sürecini Sürdürüyor

Uşak Üniversitesi'nde pilot program kapsamında "Seranova Seramik Ar-Ge Ve Tasarım" paneli gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi'nde pilot program kapsamında "Seranova Seramik Ar-Ge Ve Tasarım" paneli gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi'nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programına dahil olmasından dolayı Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezince "Seranova Seramik Ar-Ge ve Tasarım" adlı panel Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi.

Panele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, Seramik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Şirin Koçak Özeskici, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Asi, Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, Seranova Seramik Üretim Müdürü Hüseyin Yılmaz, Seranova Seramik Ar-Ge ve Ür-Ge Müdürü Özlem Erçin, Seranova Seramik Üretim Planlama Sorumlusu Hasan Çağlayan, Seranova Seramik yöneticileri ve çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Şirin Koçak Özeskici açılış konuşmasında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte eşgüdüm halinde yürütülen "Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" program kapsamında Seranova Seramik ile görüşmelerin yapıldığını, kendilerinin program kapsamında ortak çalışmayı kabul ettiklerini söyledi. Yrd. Doç. Şirin Koçak Özeskici "Üniversitemize verilen bu misyonu kısa, orta ve uzun vadede projelerle destekleyerek hem bölgenin kalkınmasına hem de sanayimizin yenilikçi çalışmalarını hızlandırmak için Uşak Üniversitesi olarak katkı sağlamak amacı ile düzenli olarak bir araya geliyoruz ve bu buluşmaları sık sık gerçekleştireceğiz " dedi.

Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, Uşak Üniversitesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin "Seranova Seramik Ar-Ge Ve Tasarım" Paneline gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversitemizin Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşmada pilot üniversite olduğunu bildirmesinin ardından üniversitemizin konu ile ilgili bu güne kadar ciddi bir çalışması olduğunu, kendisinin de bu kapsamda gelişimi sağlamak adına proje önerilerinin ve yönlendirmelerinin olduğunu belirtti. Bu projelerin global anlamda YÖK'e sunulması durumunda seramik, tekstil ve deri alanlarında üniversitemizin öncü üniversite olacağını söyledi.

Seranova Seramik Üretim Müdürü Hüseyin Yılmaz ve Seranova Seramik Üretim Planlama Sorumlusu Hasan Çağlayan fabrikanın üretim kapasitesi ve üretim aşamalarından bahsederek fabrika ile ilgili genel bilgi verdikten sonra Seranova Seramik Ar-ge ve Ür-Ge Müdürü Özlem Erçin de tasarım süreci ve uygulama aşamalarından bahsetti.

Panel, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin soru-cevaplarının ardından panele katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.