Uşak Üniversitesi’nde Tekstil, Deri Ve Seramik Birleşecek

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü "Moda Tasarımına Yönelik Keçe Yüzey Uygulamaları" ve Döşemelik Kumaşlarda Kolaj...

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü "Moda Tasarımına Yönelik Keçe Yüzey Uygulamaları" ve Döşemelik Kumaşlarda Kolaj Çalışması" konularında workshop (atölye çalışması) gerçekleştirdi.

Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatma Koç ve Doç. Dr. Emine Koca tarafından yapılan workshop öncesi Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konukları makamında ağırladı. Rektör Çelik Uşak Üniversitesi'nin tekstil, dericilik ve seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi'nin pilot yükseköğretim kurumu olduğunu söyleyerek "Uşak tekstil ve deri malzemesi üretiminde ön sıralarda. Şehrimiz seramik üretiminin yüzde 15'ni karşılayan bir şehir. Tekstil, dericilik ve seramik alanında pilot üniversite olan Uşak Üniversitesi, Uşağımızı bu konularda geleneksel ve modern değerleri birleştirerek, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda öne çıkaracak çalışmalar, projeler ve işbirlikleri yapacak. Yeni ürünler geliştirecek potansiyele hem üniversite olarak hem de Uşak olarak sahibiz. Sizin gibi alanında deneyimli hocalarımızı üniversitemizde ağırlamaktan memnunuz. Bugün yapacağınız atölye çalışması hem öğrencilerimize hem de hocalarımıza yeni fikirler verecektir. Karşılıklı fikir alış verişiyle konuyla ilgili çalışmalarda yeni ufuklar açılabilir. "dedi.

Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatma Koç ve Doç. Dr. Emine Koca ise Uşak Üniversitesi'nin tekstil, deri ve seramik alanında pilot üniversite olmasının Uşak ve bölge için bir şans olduğunu ifade ederek başta Rektör Prof. Dr. Sait Çelik olmak üzere tüm Uşak Üniversitesi'ni tebrik ettiler.

Ziyaretin ardından Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümünde yapılan atölye çalışmasını inceleyen Rektör Çelik yakın zamanda tekstil, deri ve seramik ürünlerinin bir araya geldiği bir defile ve sergi yapmayı planladıklarını söyledi. Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin seramik, moda tasarım, geleneksel el sanatları ve resim bölümlerinin yaratacakları sinerji ile özgün fikirlerin hayata geçeceğine inandığını belirtti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.