Uşak'ta çeyrek asırdan fazla zamandır ayakkabı tamirciliği yapan Sabri Gündüz yeni ayakkabı alacaklara önemli tavsiyelerde bulundu. Sektör hakkında da konuşan Gündüz gençlerin bu mesleğe ilgi duymamasından yakındı. Gündüz; " Çırak işi bitti. Bir bizde değil Hiçbir esnafta çırak yok. Bu işi insanlar beğenmiyor. Gençler mesleği pis olarak değerlendiriyor çok küçümsüyorlar. Bu iş aslında çok güzel. Bu işte çalıştıktan sonra aslında çok güzel para kazanırsın." dedi
Mende pazarında 27 yıldır toplamda 31 yıldır ayakkabı tamirciliği yaptığını söyleyen Gündüz yeni ayakkabı alacaklara şu tavsiyelerde bulundu; " Ayakkabının deri olmasına dikkat edilmeli. Deri ayakkabı ayakta ter, koku yapmaz, sağlıklı olur. Genelde vinleks, imitasyon kullanıyorlar. İmitasyon ayakkabı ayağa zarar verir, mantar yapar. Ortopedik ayakkabılar tercih edilmeli, bunlar zaten içinde beş noktalı falan diye yazıyor, bunları anlayabilirsiniz. Taban konusunda da insanlar rahat ettikleri taban yüksekliklerini tercih etmeli, özellikle kadınlardan bazıları yüksek tabanlı ayakkabıları tercih ediyor. Estetik kaygısına ayak sağlığı hiçe sayılıyor, ne kadar rahatsız da olsalar da bu ayakkabıları giymeye devam ediyorlar, bu ileride ayakta deformeye kadar varan etkiler gösterebiliyor."
Çırak bulamadığından yakınan Gündüz konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Çırak işi bitti. Bir bizde değil Hiçbir esnafta çırak yok. Bu işi insanlar beğenmiyor. Gençler mesleği pis olarak değerlendiriyor çok küçümsüyorlar. Bu iş aslında çok güzel. Bu işte çalıştıktan sonra aslında çok güzel para kazanırsın. Çocuklar 18 yaşına kadar okuyor, 18 yaşından sonra gelen bir genç bizim işleri beğenmiyor verdiğimiz para onu tatmin etmiyor. Bilmeyen bir çocuğa asgari ücret sigorta gösteremezsin, usta olsa hem asgari ücretini verirsin, hem sigortasını gösterirsin.. Bugüne kadar 3 çırak yetiştirdim, bir tanesi dükkanını açtı, çok güzel çalışıyor. Diğerleri çalışmadı başka bir işlere yöneldi. Kimi sanayiye gidiyor, kimi başka bir iş yapıyor, yapmıyorlar bu işi. Bu işi yapacak arkadaşlar çalışırlarsa çok iyi olur. Bu iş ölüyor, ölmesin, bu iş olması gereken bir iş, ölmesin ki herkes para kazansın. "
İHA