Uşak Valiliğinin dezavantajlı ailelere verdiği iftar yemeğine katılan sanatçı Turgay Tanülkü özellikle turizm sektöründeki gıda israfına dikkat çekti. Tanülkü; "5 yıldızlı 7 yıldızlı otellerdeki açık büfe olayını durdursalar o çöplere atılan yemekler değerlendirilmiş işte bu kesime dağıtılmış olur. Bence ülkede açık büfelerin kalkması lazım" dedi.
Yemekte davetlileri hitap eden Uşak Valisi Ahmet Okur iftarda vatandaşlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşadığının söyledi.Vali Okur ; "İyi ki geldiniz iyi ki varsınız. Peyderpey eksik bıraktığımız boşlukları tamamlamaya çalışıyoruz. Olabildiği katar sizlere ulaşmaya olabildiği kadar sizlerle bir arada olmaya gayret ediyoruz ancak eksik kaldığımız noktaların farkındayız. Devletimizin imkanlarını en geniş şekilde sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün buraya geldiniz bize şeref verdiniz, onur verdiniz. İnşallah bundan sonraki günlerde çok daha sık bir şekilde sizlerle birlikte olmaya gayret edeceğiz. Allah orucunuzu, Ramazanınızı ve yaklaşan bayramınızı kabul etsin." dedi.
Altın Palmiye'de "En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu" seçilen Uşaklı sanatçı Turgay Tanülkü de iftar yemeğine katılarak organizasyona destek verdi. Burada konuşan Tanülkü; Böyle bir aile olabilmek çok önemli. Başta Vali bey olmak üzere bu yemeği tertip edenlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu bir barış yaklaşımıdır. Böyle bir organizasyonda giderek yerinde incelenerek dezavantajlı ailelerin toplanması ve onları dejenere etmeden, suiistimal edilmeden yapılması çok doğru bir davranıştı." dedi.
Özellikle turizm sektöründeki gıda israfına dikkat çeken Tanülkü; " Ben de bütün ülkeye diyorum ki şu 5 yıldızlı 7 yıldızlı otellerdeki açık büfe olayını durdursalar o çöplere atılan yemekler değerlendirilmiş olur işte bu kesime dağıtılmış olur. Bence ülkede açık büfelerin kalkması lazım. Çünkü biz bu şehirde büyüdük. Hiçbir zaman verilen bir hediyeyi bir yiyeceği verdiğin kişi bile görmezdi, kapılarına bırakırdık biz çocukluğumuzda, kapıyı çalar kaçardık ki utanmasınlar diye. Ama işte şanlı şöhretli yemekler verilmesine biraz karşıyım. Burada çok güzel, böyle herkes aile gibi. Karışık oturuldu o çok önemli. Valinin vatandaşlarla birlikte aynı sofrayı paylaşması, bizim masada öyle. İşte bu doğal bir yaklaşım. Onun için mutluyum, bu şehirde olmaktan da mutluyum, benim memleketim. Uşak'a hasretiz de, tarhanasına, ekmeğine her şeyine hasretiz. Ben Uşak'tan ayrılmadım sayılır, cezaevi dışında her sene geldim gittim, kaldım. Hem şehir merkezinde hem köylerde. Onun için bir sorunum olmadı, bu şehri seviyorum." şeklinde konuştu.
İftara 25'i mülteci olmak üzere 85 dezavantajlı aile katıldı.
İHA