Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 86. Premiere Vision Paris Fuarı'na katılarak Türk kumaşlarını tanıttı.
UTİB, moda dünyasının en önemli etkinliklerinden olan 86. Premiere Vision Paris Fuarı'ına katıldı. İpekten kot kumaşına kadar çok sayıda kumaş çeşidi ve aksesuarlarının sergilendiği fuara Türkiye'den 137 firma katılırken, UTİB üyesi birçok firma en yeni çalışmaları ile ziyaretçilerden tam not aldı.
Türkiye'den toplam 137 firmanın katıldığı fuarda, ipekten örmeye, pamuktan kot kumaşına kadar çok sayıda kumaş çeşidi ve aksesuarları sergilendi. UTİB, Parc des Expositions Paris Nord Villepinte'de gerçekleştirilen fuara kendi yayın organı olan Turkish Fashion Fabrics (TFF) Dergisi standı ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) işbirliğinde info stand ile katılım sağladı. Fuarda İTHİB kumaş bölümüne, Ege İhracatçı Birlikleri de hazır giyim bölümüne Milli Katılım düzenlerken, birlik stantları büyük beğeni kazandı. UTİB, her iki stantta Türk tekstilinin çalışmalarını dünyaya tanıtırken, sektörün geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Fuarda UTİB ve İTHİB ile ortaklaşa bir tanıtım kokteyli de düzenlendi. UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, UTİB Denetim Kurulu Üyesi Halil Ersan Özsoy, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Bilici ev sahipliğinde düzenlenen kokteyle çok sayıda yabancı alıcı ve ziyaretçi katıldı.
Dünyadan 50 bini aşkın ziyaretçisi var
Tüm dünyadan yaklaşık 60 bin katılımcının ziyaret ettiği fuara, dünyanın 47 ülkesinden bin 678 firma katıldı. Türkiye'den 137 firmanın katıldığı fuarda, UTİB üyesi olarak birçok firma yer aldı. Dünyadan 101 firmanın ilk kez yer aldığı Premier Vision Paris Fuarı'nda, ilk kez katılanlar arasında Türkiye'den katılan tek firma ise yine Bursa merkezli oldu. Premier Vision Paris Fuarı kumaş bölümünde toplamda 771 firma yer alırken, bu sayının 22'sini Bursalı olmak üzere 77'sini Türk firmalar oluşturdu. Fuarın iplik ve aksesuar bölümlerine UTİB üyesi olarak Bursa'dan yine toplam üç firma katıldı. Fuarın iplik bölümüne Türkiye'den ise toplam 7, deri bölümüne 18, aksesuar bölümüne 13, hazır giyim bölümüne 22 Türk firması katıldı.
Fuarda, Türk kumaş sektörünü dünyaya tanıtmak, imajını geliştirerek yurt dışında markalaşmasına öncülük etmek, mevcut pazarlardaki payını arttırmak ve hedef ülkelerle olan ihracatı geliştirmek amacıyla rakiplerin pazarlama stratejileri konusunda araştırma yapmak amacıyla hazırlanan TFF (Turkish Fashion Fabrics) temalı çantalar da ziyaretçilere dağıtıldı.
İHA