Kilis Valisi İsmail Çataklı, 12-18 Aralık Yoksullukla Dayanışma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, yoksulluğu ortadan kaldırmak için sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak açıklamada, "Köklü bir medeniyete sahip olan Türk Milleti, tarih boyunca sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sunmuştur" dedi.
Vali İsmail Çataklı, milyonlarca mültecinin olduğu bir coğrafyada yoksullukla dayanışma haftasında olduklarını hatırlatarak, yoksulluğun tamamen ortadan kaldırılması için çağrıda bulundu. Vali Çataklı, "Bu haftayı ihdas etmekte ve kutlamaktaki esas amacımız, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik ve temin etmede devlete destek olmak, yoksulluğu yok etmenin yolları ile yoksul insanları verimli ve üretken hale getirmenin çarelerini araştırmak, insani ilişkilerde kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duyguları ile dirlik ve düzeni yaygın ve saygın kılmaya katkıda bulunmaktır. Ayrıca toplu kalkınmanın ve refahı tabana yaymanın temelini teşkil eden paylaşmayı tavsiye ve telkin etmek, cehalet, fakirlik ve hastalıkla mücadele etmede gönül ve güç birliği yapmaktır. Bizim kültürümüzde yardımlaşmaya dair çok güzel, zengin gelenekler vardır. Biz yardım etmeyi sadece ihtiyaç sahibiyle madden ilgilenmek olarak görmeyiz. Biz yardım ederken teşekkür bekleyen değil teşekkür eden bir geleneğe sahibiz. Zira biliriz ki kullarıyla paylaştıklarımız bize Allah'ın lütfettiği nimetlerdir. Hayır işlememize vesile oldukları için ihtiyaç sahiplerine şükran duyarız. Dolayısıyla biz elimizdekini ihtiyaç sahibi kardeşimizle paylaşırken, o kardeşimiz de bize Allah'ın rızasını kazanmamız noktasında yardım etmiş olur.Köklü bir medeniyete sahip olan Türk Milleti, tarih boyunca sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sunmuştur. Millet, bu erdemli değerleri; inancından, tarihinden ve kültüründen almıştır. Krizlerin, afetlerin yaşandığı buhranlı dönemlerde bu özelliklerini en güzel şekilde sergilemiştir. Tarihimiz boyunca dünyanın her yerinde yoksulların, düşkünlerin yardımına koşmuş, iyilik, güzellik ve hayırda yarışmayı düstur edinmiş bir toplumun fertleri olarak yoksulluğu ortadan kaldırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, bütün vatandaşlarımızı, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarımızı, üniversitelerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı yoksulluğu azaltmak ve nihai olarak ortadan kaldırmak amacıyla daha etkin çalışmaya ve dayanışmaya davet ediyorum" dedi.
İnsanları en çok mutlu eden şey karşılıksız yardımlar olduğunu ifade eden Çataklı, "Yoksullara yardım etmek, toplumsal vicdanın canlılığına işarettir. Vicdanının sesine kulak veren hayırsever insanlarımız sayesinde Türkiye bu gün, dünyaya yardım edebilecek duruma gelmiştir. Kimimizin imkanı, kimimizin vakti, kimimizin muhabbeti, kimimizin de çok kıymetli becerileri vardır. Biz bunların hepsini paylaşırsak yoksulluğun bir şekilde önüne geçebiliriz. Bu vesileyle sadece "maddi imkanı olan kişiler yardım edebilir" fikrinden de kurtulmalıyız. Yoksulluğa dur demek adına topyekûn seferber olunması gerektiği inancı ile toplumumuzda var olan yardımlaşma ve dayanışma bilincinin daha da artması temennisiyle Yoksullarla Dayanışma Haftasını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım" diye konuştu.
İHA