6.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarını ziyaret eden Malatya Valisi Mustafa Toprak, fuarın bu yıl önceki yıllara göre daha da kendini geliştirmiş bir şekilde yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirti.
Fuarın açılışından sonra fırsat buldukça hem yayınevi sahipleriyle hem de yazarlarla buluşma imkanı bulduğunu ifade eden Vali Mustafa Toprak, "Hakikaten Büyükşehir Belediyemiz, Kültür AŞ'miz önemli bir fuara ev sahipliği yapıyor. Şüphesiz ki onun biz bileşenleri olarak katkı sağlıyoruz ama emeğin önemli ölçüde esas yapıcısı planlayıcısı Büyükşehir Belediyemiz ve Kültür A.Ş. ve onun için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Bu yıl 6. Malatya Kitap Fuarının bir haftadan 10 güne uzatıldığını kaydeden Toprak, fuara 320 yazarın davet edilmesinin de oldukça önemli olduğunu kaydetti. Fuarda 600'e yakın imza günü etkinliği, 400'e yakın yayınevinin fuara katılmasının son derece önemli olduğunu belirten Toprak, "Yeniliklerle birlikte gelen yazarlarımızın okul günleri şeklinde 150'ye yakın okula giderek hem kitap tanıtımı ve üzerinde çocuklarla söyleşi ve karşılıklı soru cevap şeklinde güzel çalışmaların yapılması anlamlı ve çok güzel olmuştur" ifadelerine yer verdi.
Fuara bu yıl 400 bin ziyaretçinin katılmasının planlandığını da kaydeden Toprak, "Bu ciddi manada bir sinerji oluşturmuştur bununla birlikte 150'ye yakın okula gidildiğinde 60 bin tane öğrenciye ulaşılmıştır ve yine buradaki fuarımızın organizasyonuyla Büyükşehir Belediyemizin, Kültür A.Ş. Fuarcılığın iyi bir organizasyonuyla birlikte direkt olarak okullardan 60 bin öğrencide buraya direkt olarak getirilmiştir" diye konuştu.
15 Temmuz teması Kitap Fuarı ruhuna uygun oldu
6. Malatya Anadolu Kitap Fuarının dolu dolu geçtiğini belirten Toprak, "Yazarlar açısından gerek yayınevleri açısından ve gerekse bunların muhatap kıldığı okuyucularımız açısından çok önemli ve verimli bir şekilde fuarımız sonuçlandı" dedi.
Bu yılki fuarın 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlendiğini de vurgulayan Toprak, "Dolayısıyla ben Büyükşehir Belediyemizi de kutluyorum. Bu anlamlı davranıştan ve özel çalışmadan dolayı hakikaten baktığımızda fuarımız bu eksende yapılan etkinliklerle de kitap fuarı ruhuna uygun oldu" dedi.
Malatya'nın fuarcılık noktasında emin adımlarla ilerlediğini de kaydeden Vali Toprak, "Burada 10'a aşkın fuar düzenleniyor, en önemli fuarlarımızın başına kitap fuarımız yerleşmiş vaziyette. Birkaç fuarımız daha Türkiye çapında ses getirecek. Ben inanıyorum ki bu fuarların bir konu ihtisas alanları ile birlikte doğuracağı güzelliklerle birlikte fuarların hem şehre ekonomik manada katkısı hem de fuarların insanların birliğine beraberliğine kardeşliğine birlikte yaşam kültürü oluşmasına yani barış elçisi noktasındaki katkısı da fuarların en önemli noktasıdır" ifadelerini kullandı.
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarına şehir dışından da çok sayıda ziyaretçinin geldiğini dile getiren Toprak, "Fuarla birlikte sadece buradaki ziyaretçi ve kitapseverler yayın evleri buluşması değil değişik illerden buraya alım ekiplerinin gelmesi yayınevleri ile bir bağlantı kurması esas fuarlarında ana amacına katkı sağlıyor diye düşünüyoruz" dedi.
İHA