Van Osb Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt:

Van Organize ve Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu ve yatırımcılar Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Yatırım ve Destek Hamlesi" projeleri...

Van Organize ve Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu ve yatırımcılar Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Yatırım ve Destek Hamlesi" projeleri çerçevesindeki taleplerini 7 maddelik rapor şeklinde Kalkınma Bakanı, Ekonomi Bakanı ve Maliye Bakanı ile paylaştıklarını belirtti.

Van Fuar ve Kongre Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen OSB yönetimi adına açıklamalarda bulunan OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, cazibe merkezi illerin oluşturulması kapsamındaki gelişmelerle ilgili taleplerini ilgili bakanlıklarla paylaştıklarını belirterek, "Geçen salı günü üç bakanlığımızla bir araya geldik. Burada özellikle "Güç Birliği" toplantılarında sanayiciler olarak dile getirdiğimiz taleplerimizi bir raporumuzla somutlaştırarak Van Valimiz ve Van Milletvekillerimiz Sayın Beşir Atalay ile Sayın Burhan Kayatürk ile bir heyet oluşturmak kaydıyla geçen Salı günü Kalkınma Bakanımızı, Maliye Bakanımız ve Ekonomi bakanımız ziyaret ederek bu taleplerimizi kendilerine de ilettik" dedi.

Van'da "Sanayi zirvesi" talebi

Buradaki amaçlarının Van'daki sanayi potansiyelini tanıtmak olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt, "Bizim buradaki talebimiz Van'da bir sanayi zirvesinin düzenlenmesi ve burada Van OSB'nin potansiyelini hem Türkiye için hem de çevremizdeki pazarlar için önemini ortaya çıkartarak bakanlıklarımız ve hükümetimiz nezdinde Van OSB'nin önemini açığa çıkartmaktı. Bu talebimiz de inşallah karşılık bulacak ve yakın bir tarihte bizler ilgili bakanlıkları burada bir araya getirerek önerilerimizi birinci elden sunma fırsatı bulmuş olacağız. Bu şekilde aynı zamanda Van lobiciliği veya Van bilinci oluşturmayı ve teşviklerden Van'ın maksimum şekilde faydalanmasını sağlamayı da hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

Yatırım ve destek hamlesi" projeleri çerçevesinde yapılacak olan anahtar teslimi fabrikaların yanı sıra var olan fabrikaların da desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, "Mevcut fabrikaların yeni yapılacak olan fabrikalar gibi kamu alımlarında faydalanması, bölgede ekonomik yatırımını yapmış ve sermaye sıkıntısından dolayı işletmesini devam ettiremeyen ve kapanan fabrikalara işletme sermayesi desteğinin bu pakete dahil edilmesi ve mevcut sanayicilerin boş olan kapasitesini arttırma gibi taleplerimizi bu raporla dile getirdik. Ayrıca bizler hiçbir devlet makamından hibe istemedik bedava bir şey istemedik. Sadece faizsiz uzun vadeli ve işletme kredileri isteyerek buradaki potansiyelimiz harekete geçirmek istedik. Bunu yaparken de cazibe merkezleri kapsamında yapılacak olan yatırımlarla alakalı burada üretilen ürünlerin kullanılmasını şartnamelere konulmasının zorunlu hale getirilmesi için devletten destek istedik" şeklinde konuştu.

Toplantı Bozkurt tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kurulacak olan cazibe merkezlerinin koordinasyonu ve isleyişi ilgili 7 maddelik raporun okunması ve verilen yemeğin ardından sona erdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.