Vezirköprü Karadoruk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karadoruk köyü son dakika gelişmeleri, Karadoruk köyüne özgü yemekler, Vezirköprü Karadoruk köyünün tarihi, Karadoruk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karadoruk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Vezirköprü , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karadoruk Köyü Resimleri ve Karadoruk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında Vezirköprü Karadoruk Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?
KARADORUK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Karadoruk , Samsun ilinin Vezirköprü ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köy 1877 – 78 yıllarında Artvin’den gelen insanlar tarafından yerleşim yeri olarak seçilmiş Sultan II. Abdülhamit’in adı verilerek Hamidiye ismiyle anılmış. Kesin olarak bilinmeyen bir tarih ten sonra mahallenin, yüksek bir tepenin yamacında olması ve ormanlık bir bölgede olması nedeniyle çevrenin özelliğine uygun bir isim olan Karadoruk denmiş. 1981 yılında Atatürk’ün doğumunun 100. yılı nedeniyle, Türkiye’nin bütün illerinde yapılan bir araştırmada Vezirköprü ilçesinde Cumhuriyet tarihi boyunca mahallede hiçbir adli olay olmadığı için örnek köy olarak seçilmiş ve 100 . yıl örnek köy adı verilmiş, fakat halen Karadoruk mahallesi ismi kullanılmaktadır. Mahalleye ödül olarak, besicilik, halıcılık, arıcılık ile ilgili krediler verilmiş, köy konağı yaptırılmış. Telefon hattı verilmiştir.Aileler birlikte oturmaktadır. Köy halkı kış geceleri toplanıp çeşitli oyunlar oynarlar. Küçükler, büyüklere saygılı davranır. Saygısızlık yapan kişilere “yolsuz “ denir. Oynanan oyunlarda ceza alanlar suya atılır. Tavuk kesip, yemek veren cezadan kurtulur. Köy halkı arasında yardımlaşma çok önemlidir. Düğünlerde mutlaka keşkek yemeği yapılır.İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI (Km) 23 İL MERKEZİNE UZAKLIĞI (Km) 135 NÜFUS 450.Mahallenin iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. Buğday, arpa, şekerpancarı, tütün, nohut fasulye,bal kabağı, yetiştirilmektedir. Mahallede gençler il ve yurt dışına inşaat işçisi olarak çalışmaya gitmektedir. Tarımda kullanılabilecek sulama suyu yoktur. Ceviz, elma, armut, vişne, erik, dut, incir, kiraz, nar,zeytin yetiştirilmektedir.İLKÖĞRETİM OKULU VAR YAPIM YILI 1966 DERSLİK SAYISI 2 ÖĞRETMEN SAYISI 2 1960 yılında DSİ mahallede 4 tane çeşme yaptırmış daha sonra bu çeşmeler mahallenin su şebekesine bağlanmıştır. Camii 1990 yılında ibadete açılmış ve kadrolu bir imamı vardır.