Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince 400 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayan ve 15 bin ton kapasiteli Yapraklı ile Cemal Gürsel Su Depolarının bakım-onarım ve çevre düzenlemesini yaptı.
Battalgazi ile Yeşilyurt İlçeleri sınırları içinde bulunan 37 adet su depolarından en büyüğü olan ve 400 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayabilecek kapasitedeki Yapraklı Su Deposunun hummalı bir çalışmanın ardından gerekli bakım ve onarım çalışmasının yapıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "15.000 m3 kapasiteli Yapraklı su deposu Yeşilyurt ve Battalgazi İlçelerine su temin eden 37 adet su deposu içerisinde en büyük kapasiteli su depolarından biridir. 7.500 m3'lük iki ayrı gözden oluşuyor. Kaynaktan çıkan suyun ilk döküldüğü su depolarından biridir. Maslak olarak kullanılan Yapraklı su deposundan İnderesi, Cemal Gürsel ve Paşaköşkü su depolarına su temini sağlanmaktadır. Onlarca mahalle ve yaklaşık 400.000 kişilik nüfus Yapraklı su deposundan beslenmektedir" dedi.
Cemal Gürsel Su Deposu
Cemal Gürsel Su Deposu ile ilgili de bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "15.000 m3 kapasiteli Cemal Gürsel su deposu en büyük kapasiteli su depolarımızdan biridir. 7.500 m3'lük iki ayrı gözden oluşmaktadır. Cemal Gürsel Su Deposu'na, Yapraklı Su Deposu'ndan su temin edilmektedir. Yaklaşık 100.000 kişilik nüfusa su temin etmektedir" dedi.
Dr. Özdemir: Enerjide Tasarruf Sağladık
Dr. Özgür Özdemir, Malatya merkez ilçeler başta olmak üzere il sınırları içinde bulunan 1.230 su deposu kayıt altına alınarak elden geçirildiğini söyledi. Vatandaşları sağlıklı suya kavuşturma adına çalışmaların devam ettiğini aktaran Dr. Özdemir, "Depo temizliği çalışmaları kapsamında belirlenen depolarda gerçekleştirilen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında depoların iç-dış sıvalarının yapılması, fayans döşemeleri, tesisat ve teknik aksanın değişimi, tel örgü çekilmesi, boya ve temizlik işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca, yenilenen depolara taktığı güneş enerjisiyle çalışan aydınlatmalar sayesinde enerjiden de büyük ölçüde tasarruf sağladı" ifadelerini kullandı.
Hidrofor ve Su Deposu Bulundurmak Zorunlu
Malatya'da 3 kat ve üzeri binalara, MASKİ Su Deposu Kontrol ve Denetlenmesi İle Tüketim Sayaçlarının Toplulaştırılma Yönetmeliği gereğince hidrofor ve su deposu bulundurulması zorunluluğu olduğunu hatırlatan Özdemir, "MASKİ Su Deposu Kontrol ve Denetlenmesi İle Tüketim Sayaçlarının Toplulaştırılma Yönetmeliğinin 6 maddesi gereğince, Mevcut yapılarda ve yeni yapılacak olan su aboneliğine tabi tüm yapılarda hidrofor ve su deposu yapımı zorunludur. Hazırlanacak tesisat projeleri için şebeke çıkış basıncı su basman kotunda 2 bar olarak kabul edilecektir. Abonelerimizin mağduriyet yaşamamaları için su deposu ve hidrofor sistemini kullanması önemle rica olunur" diye konuştu.
İHA