Yaşarlı akademisyen, TÜBA Enerji Çalışma Grubunda

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bünyesinde kurulan ve 12 kişiden oluşan Enerji Çalışma Grubuna davet edildi.

Enerji Çalışma Grubu, TÜBA bünyesinde faaliyet gösteren "Bilim Eğitimi, Kök Hücre, Kanser, Gıda ve Beslenme, Bilim ve Eğitim Politikaları" gibi çalışma gruplarının ardından Akademi Konseyi kararı doğrultusunda kurularak çalışmalarına başladı. Enerji Çalışma Grubunda, enerji alanında öne çıkmış 12 bilim insanı yer alıyor. Bu 12 isim arasında yer alan Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Ege Bölgesi'nden Çalışma Grubunda yer alan tek isim oldu. Türkiye'nin enerji konusundaki potansiyel ve performansına önemli katkılar sağlaması beklenen, ilgili tüm paydaşların katılımıyla bilim temelli tespit, değerlendirme ve öneriler üretmeyi, bunları ilgili aktörlerle paylaşarak katkıda bulunmayı amaçlayarak kurulan Enerji Çalışma Grubu, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer yürütücülüğünde çalışmalarını sürdürüyor.

"Onur duyuyorum"

TÜBA Enerji Çalışma Grubunun Türkiye'nin enerjide istenilen seviyeye gelmesi konusunda çalışmalarına başladığını ve ilk iki çalıştayını gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, "Çalışma Grubumuz tarafından 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesinde "Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli" ile "Güneş Enerjisi Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli" gerçekleştirildi. Amacımız, ülkemizin enerji sorununa doğru çareler üretilmesi konusuna katkılar sağlamak ve gelişmiş ülkelerin kullandığı başarı üçgeni olan araştırma-yenilikçilik-ticarileştirmeyi kendine özgü biçimde kullanarak bilginin teknolojik ürünlere dönüştürülmesi. Ayrıca, böyle bir ekibin içinde yer almaktan büyük onur duyuyorum" diye konuştu.

"Stratejik öneme sahip"

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da Enerji Çalışma Grubu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Enerji ülkemiz açısından stratejik öneme sahip bir konu. Enerji Çalışma Grubumuz, bu önemli konuya ilişkin ilgili paydaşların katkı ve katılımıyla bilimsel toplantılar ve yayınlar gerçekleştirecek. TÜBA Enerji Çalışma Grubumuzun Türkiye'nin enerji konusundaki potansiyel ve performansına önemli katkılar yapacağına inanıyorum" demişti. Acar, enerji konusunda gerçekleştirilecek çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin, enerji konularında bilimsel, teknik, teknolojik ve yenilikçi yaklaşımlarla stratejik planlamalar ve politikalar geliştirmeyi ve ülkenin ihtiyaç duyduğu enerji çözümlerini oluşturmayı amaçladığını dile getirmişti. Türkiye'nin ulusal akademisi olan TÜBA bünyesindeki Enerji Çalışma Grubunun ve faaliyetlerinin konuyla ilgili yetkin bilim insanları, uzmanlar ve yöneticiler arasında iletişim ve işbirliğini geliştirecek bir platform oluşturmasının da önemli olduğunu belirten Acar, bunun ihtiyaç duyduğumuz işbirliğine, sinerjiye ve yenilikçi-etkin çözümlerin üretilmesine de katkı sağlayacağını söylemişti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.