Yedi Güzel Adam 39. Bölüm, Türk Edebiyat hayatına pek çok eser kazandıran şairlerin 1970li yıllarda Maraş’daki yaşamlarından kesitler sunan dizi, adını Cahit Zarifoğlu’nun Yedi Güzel Adam şiirinden alıyor. Izleyiciler bu diziyle, hayata karşı belli bir duruşu olan Yedi Güzel Adam hakkında bilgi sahibi oluyor. Diziyle şairlerin hikayelerinde, şiirlerinin nasıl can bulduğunu izliyor. Bir döneme de ışık tutan Yedi Güzel Adam dizisi yeni nesle önemli bir dönemin, edebiyat, kültür ve fikir insanlarını tanıtıyor…
Yedi Güzel Adam öyküsü, şairler memleketi olarak anılan Kahramaraş’da lise sıralarında yolları kesişen edebiyatçıların yaşamından yola çıkarak Maraş özelinde Türkiye’de kaosun zirveye çıktığı bir dönemini konu alıyor. Türk edebiyatına damga vuran Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay'ın hayatından kesitlerin yer aldığı Yedi Güzel Adam dizisinin hikayesi Maraş’da geçiyor. Şairlerin 1950’li yıllarda lise sıralarında başlayan dostluklarının 1970'li yıllara uzanan serüveni anlatılıyor. Adını Cahit Zarifoğlu’nun Yedi Güzel Adam adlı şiirinden alan dizide yedi genç arkadaşın edebiyatla başlayan ve edebiyatla devam eden dostluklukları işleniyor.
Türkiye’nin siyasi olarak kriz yaşadığı yıllarda lise talebesi olan bu yedi genç, hayata karşı bir duruşları olmasını ister. Edebiyata meraklı Yedi Güzel Adam yazdıkları şiir ve hikayelerle bir duruş sergiler. Bir süre sonra aralarında edebiyatla kurulan özel bir dostluk gelişir. Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes’in siyasi bir komplo ile idama götürülmesi üzerine, yaşananlar karşısında kalemleri ile konuşmaya karar verirler. Yedi Güzel Adam lise sıralarında Hamle Dergisi’ni çıkarmaya başlar. Üniversitede farklı şehir ve okullarda eğitim alan Yedi Güzel Adam şiirlelre kurdukları bağı hiçbir zaman koparmaz.