Yürümekte Zorlanan Hasta, Takılan Stentle Sağlığına Kavuştu

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi, bir hastanın ayak damarına takılan stentle bir ilke daha imza attı.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi, bir hastanın ayak damarına takılan stentle bir ilke daha imza attı.

Bölge hastanesi konforundaki 400 yatak kapasiteli yeni hizmet binasına kavuştuktan sonra sağlık alanında gerçekleştirdiği ilklerle adından söz ettirmeye başlayan Tatvan Devlet Hastanesi, artık il dışından da sevkler almaya başladı. Hastane Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Yaşar Akay öncülüğünde yaklaşık bir aydır anjiyo operasyonlarına başlayan Tatvan Devlet Hastanesinin bu alandaki başarısı ilçe sınırlarını aştı. Hastanede bu alanda ardı ardına gerçekleştirilen başarılı operasyonların yayılmaya başlamasıyla birlikte çevre il ve ilçelerin yanı sıra İstanbul gibi batı illerinden gelen hastalar anjiyo olmak için Tatvan Devlet Hastanesini tercih etmeye başladı.

Bu hastalardan biri de tatil için İstanbul'dan Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen ve bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle yaklaşık bir yıldır ağrılar çeken ve buna bağlı olarak yürüme zorluğu çeken 53 yaşındaki Abdulkerim Işık oldu. Anjiyo olmak için birçok kez İstanbul'da girişimlerde bulunan, ancak gerek hasta yoğunluğu ve gerekse bazı endişeler nedeniyle anjiyo olamayan Işık, tatil için geldiği Bitlis'te bu operasyonların yapıldığını duyunca hastanenin yolunu tuttu. Hastanede gerekli tetkikleri yapılan Işık, Hastane Başhekimi Yaşar Akay ve Kardiyoloji Uzmanı Emre Ertürk tarafından hastanede ilk defa yapılan ayak damarı anjiyosu ile ayak damarına stent takılarak tamamen kapalı olan damarı açıldı. Yapılan başarılı operasyon ile hastane bünyesinde yeni bir ilk imza atılırken, hasta Işık'ın ise yeniden sağlığına kavuşması sağlandı.

"Tıkalı damarın açılmasıyla birlikte hastamızın yürüme ile ilgili şikayeti geriledi"

Kendilerine başvuran hastanın sol bacak damarının tamamen tıkalı olduğu, yapılan başarı operasyon ile damara stent takılmak suretiyle tamamen açıldığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Emre Ertürk, hastanede bir ilke imza atılarak yapılan bu operasyon sayesinde hastanın yeniden sağlığına kavuştuğunu söyledi. Hastanın bacağındaki damar tıkanıklığına bağlı olarak ciddi yürüme sıkıntısı çektiğini ifade eden Ertürk, "Hastamızda tıkalı olan alana balon ve stentleme işlemi uygulayarak tıkalı olan damarı açtık. Operasyon gayet başarılı geçti. Tıkalı damarın açılmasıyla birlikte hastamızın yürüme ile ilgili olan şikayeti geriledi. Hastamız da zaten şu anda eskiye göre çok daha iyi olduğunu ve daha rahat yürüyebildiğini ifade etti bize. Hastamızın genel sağlık durumu gayet iyi durumda. Tedbir amaçlı olarak bir iki gün kontrol altında tuttuktan sonra taburcu edeceğiz. Bu tür bir müdahale yapmamıştık bu müdahale ilk oldu, inşallah önümüzdeki günlerde bu tür operasyonlar artarak devam edecek" diye konuştu.

"Eskiden 10 metre gidemezken şu anda 100 metre gidebiliyorum"

Ağrıları yüzünden uzun yıllar yürüme zorluğu çektiğini belirten 53 yaşındaki hasta Abdulkerim Işık ise, tatil için Bitlis'e geldiğini ve bu tür ameliyatların Tatvan Devlet Hastanesinde yapıldığını duyunca ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı. İstanbul'da bu operasyonu olmak için birçok kez girişimde bulunduğunu, ancak gerek sıra sorunu ve gerekse endişeleri nedeniyle yapamadığını kaydeden Işık, "İstanbul'dan tatil için buraya geldik. Burada bu tür ameliyatların yapıldığını öğrenince, ameliyat olmaya karar verdim. İstanbul'da maalesef bu tür bir operasyon için günlerce beklemek gerekiyor. Bunun yanında bazı endişeler taşıyorsunuz. Ancak burada böyle bir durum yok. Daha öncesinde damar tıkanıklığına bağlı olarak yürüme güçlüğü çekiyordum. Ancak operasyondan sonra gerçek anlamda bir rahatlama hissettim. Eskiden 10 metre gidemezken şu anda 100 metre gidebiliyorum. Bu anlamda bu hastanenin bir bölge hastanesinden hiçbir farkı yok, herkes gönül rahatlığıyla buraya gelebilir. Bu vesile ile doktorlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Hedefimiz kalp ile ilgili tüm işlemleri sevk vermeden yapabilmek"

Tatvan Devlet Hastanesi olarak 3 haftalık bir süredir anjiyo operasyonlarına başladıklarını ifade eden Başhekim Yaşar Akay da, şu ana kadar 100'e yakın operasyon gerçekleştirdiklerini ve tüm operasyonların başarıyla sonuçlandığını belirtti. Daha öncesinde hastanede ilk defa kalp anjiyosu, kalp stenti, koldan anjiyo operasyonlarını gerçekleştirdiklerini, şimdi ise yine ilk defa ayak damarlarını açma ve stent takma işlemi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başhekim Akay, "Bu aslında bizim için çok hızlı ve iyi bir gelişme oldu. Bu kadar hızlı ve kısa sürede bu kadar işlemi yapabilmek gerçekten büyük bir başarıdır. Bu anlamda bu hastamız ayak damarını açıp stent taktığımız ilk hastamız oldu. Bundan sonra bu şikayetlerle gelen tüm hastaların operasyonlarını artık hastanemizde yapabileceğiz. Bundan sonraki hedefimiz artık kalp pili takma, boyun damarından stent ve anjiyo işlemlerine başlamaktır. Kısacası kalp ile ilgili tüm girişimsel işlemleri sevk vermeden hastanemiz bünyesinde yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Işık Frekansı Nedir?
Hamilelikte Uçak Yolculuğuna Dikkat !
Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama