Zile Uzunöz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunöz köyü son dakika gelişmeleri, Uzunöz köyüne özgü yemekler, Zile Uzunöz köyünün tarihi, Uzunöz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunöz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Uzunöz , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunöz Köyü Resimleri ve Uzunöz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Uzunöz Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?
Uzunöz , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür.
Köy adını kurulduğu dereden almaktadır. köyün GELENEKLERİ VE YEMEKLERİ
köyün eski gelenekleri yok olmaya yüz tutmuştur.Geleneğimizde eskiden bir düğün yapıldığı zaman akraba olan veya olmayan herkes eşeğini alıp düğün evine odun getirirler.Buda bir dayanışma örneğidir.Getirilen bu odunlarla düğün yemekleri yapılırdı.Ayrıca ganılarla dağa gidip çalı çırpı getirilip akşamları erkekler sim sim oyununu oynarlardı.Oyunu izlemek için tüm köyün erkekleri kadınları ve kızları izlerdi.Buda köyü bir şenlik havasına çevirirdi. Bunun gibi birçok geleneğimiz vardır.köyün birçok güzel yemekleri var.Bunlardan bir kaçı şunlardır,Pancar suyu helvası,nohutlu ve fasulyeli köfte,Gırık. köy eskiden 3 farklı yer olarak göçmen olarak gelmişlerdir ilk kağızman köyü yerine yerleşmek istenmiş ama bataklık ve sivrisinek olduğundan köyün şimdiki yerine yerleşmişlerdir
Tokat iline 105 km, Zile ilçesine 38 km uzaklıktadır.Çevresinde Karaşeyh, Eskiderbent,Ağılcık, Çayıroluğu, Ayvalı,Yücepınarı ve Haremikışla köyleri ile çevrelidir.çekerek ırmağı köy sınırlarından geçer.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisinde olmakla birlikte karasal iklim hakimdir.
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 197
1997 174
Köyde göç yaşanmakta olup nüfusun çoğunluğu istanbul da yoğunlaşmıştır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.çekerek ırmağı kesiminde sulamalı tarım yapılmakta, diğer kesimler yüksek engebeli ve orman olduğundan hayvancık-lık yapılmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Adsl hattı mevcuttur.