Seydikemer Minare Köyü
Minare Köyü haberleri, Seydikemer Minare köyü güncel son dakika gelişmeleri, Minare köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Minare Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Seydikemer Minare köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Minare köyü son dakika gelişmeleri, Minare köyüne özgü yemekler, Seydikemer Minare köyünün tarihi, Minare köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Minare köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Minare , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Minare Köyü Resimleri ve Minare köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Seydikemer Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Seydikemer Muğla Arası Kaç Km? Seydikemer Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Seydikemer Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Seydikemer Minare Köyünde doğan biri var mı? Seydikemer Doğumlu Ünlüler Kimler?
Minare , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir mahalledir.
Pınara, Fethiye’nin Eşen bucağına bağlı Minare mahallesinin 3 km. batısında son derece dik biri büyük diğeri küçük iki tepenin yamaçları üzerinde kurulmuştur. Halk buraya “Delik Asar” adını takmıştır. Minare mahallesi harabelere aşağı yukarı yarım saat uzaklıktadır. Lykçe’de Pinale “yuvarlak” anlamına gelir. Bu ismi, üzerinde oturduğu yuvarlak kayadan almış olmalıdır. Hititçe’de de Pina isimli bir sözcük vardır.Büyük bir olasılıkla Pınara da bu sözcüklerden türetilmiştir.
minare mahallesi sulak bir köy olduğu için eskiden kabakçılar diyede anılmıştır. mahallenin şu an pırasa güver(soğanufağı) ve toz biberiyle Fethiye dolayında ünlüdür. mahallenin düğün merasimleri 3 gün sürmekte cuma akşamı düğün evinin çatısına bayrak asılmasıyla başlar cuma akşamı erkek evinde küçük kına ya da erkek kınası yapılır. cumartesi günü gündüz kız ve erkek evlerinde yöreye has yemekler gelen misafirlere sofra usulünde verilir. cumartesi akşamı kız evine erkek evinden misafirlerin gelmesiyle büyük kına ya da kız kınası yapılır. kız kınasında diğer köylerden bu köy ayıran en önemli özellik arap oyunu adında bir orta oyun yapılmasıdır. pazar günü erkek evinden gelen misafirler davul zurna eşliğinde eğlenerek kız evinden gelin alırlar ve erkek evine gelirler. gelin attan ya da arabadan inmeden önce damadın babası oğlu için adamış olduğu kurbanı keser ve eline bulaşan kandan gelin ve damadın alnına sürer. mahalleden kız almak biraz marifet ister. damat kızı istedikten sonra çok uyanık olmak zorundadır.
mesela kız evinden gelen çeyizler serilirken sergi evinin içinde kilitli kalmamalıdır. yoksa kız evinden gelenler erkek evinden yüklü miktarda bahşiş alır.yine sergi yapılırken sandıktaki eşyaları açabilmek için yine damattan bahşiş alınır. sonra sergi bittiğine damat ayakkabılarını erken giymezse kaptırırsa damattan ayakkabıyı alan kişiye hediye vermek zorundadır. birde gelin alma törenin de erkek evinden gelen bayrağı kız evinden birine kaptırırsa bayrağı kapan kişinin istediği her şeyi yapmak zorundadır. düğünlerimizin vazgeçilmez yemekleri keşkek.
Muğla iline 185 km, Fethiye ilçesine 45 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
mahallenin en büyük sülalesi taparlar sülalesidir. mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Turizmden yararlanan sınırlı sayıda hanede bulunmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.. [[sağlık evi vardır.. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.