Sgk, Vatandaşları Borçlularını Yapılandırmak İçin Davet Etti
Niğde SGK İl Müdürü Mustafa Turhan, SGK'ya borcu olan vatandaşlara kurumlarına davet etti.
Niğde SGK İl Müdürü Mustafa Turhan, SGK'ya borcu olan vatandaşlara kurumlarına davet etti.
Müdür Turhan, "Kurumumuza borcu bulunan ve ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlarımızın ödeme kabiliyetini artırabilmek amacıyla zaman zaman ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırma fırsatları sağlanmaktadır." dedi.
Niğde SGK İl müdürlüğünün 50 milyona yakın alacağının olduğunu belirten Müdür Turhan, 6552 sayılı Kanunla ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi.
Niğde SGK İl Müdürlüğünden basın toplantısı düzenleyen SGK İl Müdürü Mustafa Turhan yaptığı açıklamasında şunları söyledi; "Bundan önce, 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin olup, 10 Eylül 2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurum alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 6552 sayılı Kanunla bu ödeme kolaylığı sağlanmıştı. Bu kapsamdaki taksitler hala devam etmektedir. Bu defa, 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmayanlar, yapılandırılması bozulanlar ve yeni oluşan borçlar için 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanunla yeni bir fırsat verilmiştir.
Borçlularımıza önemli avantajlar sağlayan gerçekten bir fırsat olarak değerlendirebileceğimiz bu düzenleme hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum."dedi.
Yapılandırmada hangi borçların esas alındığından bahseden Müdür Turhan açıklamasına şöyle devam etti; "2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ilişkin olup, 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; Sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları. Kurumumuzca başka kurumlar adına tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi borç asılları ile bu borçlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı tutarlarını kapsamaktadır. Yapılandırılan borçlar; peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebilecektir."diye konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.