Sındırgı Çamalanı Köyü
Çamalanı Köyü haberleri, Sındırgı Çamalanı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamalanı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Çamalanı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Sındırgı Çamalanı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamalanı Köyü son dakika gelişmeleri, Çamalanı Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Çamalanı Köyü nün tarihi, Çamalanı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamalanı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çamalanı Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamalanı Köyü Resimleri ve Çamalanı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Çamalanı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyüm eski adı "Sakarı"dır. Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Çamlı bir alanda olduğu için yeni adı ÇamalanI olarak değiştirilmiştir.
Ege bölgesi kültürü hakimdir. Gelenek ve görenekleri hakkında köy'de düğünler için perşembe günü ekmek yapılır.ekmek yapımın da köy halkı düğün sahibine yardım eder. cuma günü düğün helvası köy halkı cuma namazından sonra düğün evine giderek düğün için helva hazırlarlar, düğünler cuma ikindiden sonra başalar. cumartesi günü kına gecesi düzenlenir. pazar günüde ikindiden sonra düğün biter.
Balıkesir il merkezine 109 km, Sındırgı ilçesine 50 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin havası çok temizdir adeta çam havası kokar.İçme suları boldur.Akpınar suyu içmesi çok güzeldir.Bu su böbrek taşalrını düşürmeye yardımcı olur
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Eskiden güzel yağcıbedir halıları dokunurdu.Ayrıca ormancılıkda geçim kaynakları arasında yer almaktadıır.tarım olarak eskiden sadece tütün ve buğday yapılır.Köy kırsal kesimde olduğundan dolayı susuz toprak dolayısıyla başka bir tarla ürünü yetişmemektedir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.