Sivaslı Ağaçbeyli Köyü
Ağaçbeyli Köyü haberleri, Sivaslı Ağaçbeyli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağaçbeyli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Ağaçbeyli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Sivaslı Ağaçbeyli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağaçbeyli Köyü son dakika gelişmeleri, Ağaçbeyli Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Ağaçbeyli Köyü nün tarihi, Ağaçbeyli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağaçbeyli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ağaçbeyli Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağaçbeyli Köyü Resimleri ve Ağaçbeyli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı Ağaçbeyli Köyü Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Ağaçbeyli, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.
Belde sınırları içerisinde eski dönemlere ait kalıntılar bulunmaktadır. Kuruçay Deresi Mezarlık Mevkisinde Geç Helenistik, Erken Roma döneminden M.S. 500 yılına kadar olan döneme ait malzemeler bulunmuştur. Yine beldenin 4 km batısında yer alan Gavurkuyusu Mevkisinde bulunan höyükte de Tunç Çağı ve Roma dönemine ait kalıntılar bulunmuştur.
1676 Avârız defterinde Kureyş olarak kaydedilen köyde, 19 nefer ile 1 imam olduğu belirtilmiştir[2]. 1962 yılında Ankara Ziraat Fakültesi'nden gelen uzmanların yaptığı incelemelerde 500 yaşında bir ağaç tespit edilmiş ve daha sonra buranın adı "Ağaçbeyli" olmuştur[3]. Yerleşim 1972 yılında belde olmuştur. Ağaçbeyli Belediyesi 6360 sayılı kanun uyarınca 2014 yılında kapatılmıştır.
Uşak iline 45 km, Sivaslı ilçesine 12 km uzaklıktadır. Yerleşimin doğusunda Çivril ilçesi, kuzeyinde Tatar köyü, güney ve güney batısında Karahallı ilçesi, batı ve kuzeybatısında Yayalar köyü bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fasulye, tütün, arpa, buğday, nohut, tütün, haşhaş, bağcılık ve meyvecilik yapılmaktadır. Hayvancılık yoğun olmamakla birlikte küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşan aileler bulunmaktadır. Köyde kilim dokumacılığı yapılmaktadır. Yerleşimin belde olduğu dönemden kalma ahşap ve demir doğrama atölyeleri bulunmaktadır.
Nüfusu 1935 yılında 994, 1950 yılında 1200, 1970'te 2028 olan yerleşimde 2000 yılından sonra nüfusta azalma meydana gelmiştir. Uşak ili başta olmak üzere büyükşehirlere göç vermektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.