Sosyal Medya İle Gülüş Tasarımı Ön Plana Çıktı

Sosyal Medya İle Gülüş Tasarımı Ön Plana Çıktı

Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte günümüzde diş estetiğinin sadece ünlü kişiler için değil...

Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte günümüzde diş estetiğinin sadece ünlü kişiler için değil fotoğrafını çekip paylaşan herkes için önemli hale geldiğini söyledi.

Amerikan Diş Hekimleri Derneği (ADA) ve Avrupa Estetik Diş Hekimleri Derneği (EAED) üyesi Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, sosyal platformların hem sayısının hem de etkinliğinin her geçen gün arttığı gerçeğine dikkat çekerek, hemen herkesin bir şekilde bu ortamlarda fotoğraf paylaşımı yaptığını belirtti.

Paylaşımlarınızda gülümsemenin önemi

Bu paylaşımlarda gülümsemenin vazgeçilmez olduğunu belirten Dt. Kırsaçlıoğlu, dolayısıyla kişinin diş estetiğinin de eskisinden çok daha fazla öneme kavuştuğunu ifade etti.

Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, "Eskiden dişlerin estetik tasarımı sadece sahne ve kamera önündeki ünlüler için düşünülürken günümüzde bu durum değişti. Herkes her an bir sosyal medya fenomeni haline gelebilir. Bir sosyal medya fenomeninin ise mutlaka like'lanacak fotografları olmalı. Gülümseme de bu fotoğrafların olmazsa olmazı. Eskiden gülüş tasarımı yapılırken meslek, yaş, cinsiyet önemliydi şimdi ise bu durumlara ek olarak kamera karşısındaki görünüm çok daha önemli. Artık; (Dişlerimin yandan görünümünü beğenmiyorum, Konuşurken video çekiminde dişlerim kötü görünüyor, Dişimin ucu rahatsız ediyor, Alt dişlerimin arasındaki aralıklar çok canımı sıkıyor, Fotografta dişlerimin yanları karanlık çıkıyor) gibi şikayetler diş hekimlerinin önüne getirilen ve çözülmesi beklenen sorunlar arasında" dedi.

Gülüş tasarımı yüz bütünlüğü çerçevesinde değerlendirilmeli

Kişilerin dişlerini artık yüz bütünlüğü ile değerlendirebildiğini kaydeden Dt. Kırsaçlıoğlu, öz çekim yapan kişilerin fotoğraflarına bakarak eleştiri yaptıklarını ve beğenmedikleri noktaları daha iyi tespit ettiklerine işaret etti.

Dişlerdeki estetik tasarımın, her zaman dişlerin A dan Z ye değiştirilmesi anlamına gelmediğini belirten Güzin Kırsaçlıoğlu, "Bu nedenle kişinin dişlerinin görüntüsünden neden memnun olmadığını doğru ifade etmesi gerekir. Yani gülümsemenin yeniden tasarlanmasında en önemli başlangıç kişiyle kurulacak diyalog yani şikayetçi olunan sorunun tam tespiti olmalıdır. Dişlerinizin renginden mi, şeklinden mi, konumundan mı rahatsızsınız bunu iyi anlamamız gerekiyor. Yani fotoğraf çektirirken gülümsediğinizde sizi üzen noktalar ne ise doğru tespit ederek tedaviyi ona göre planlamalıyız. Bu noktada kişinin yüz özelliklerini incelemek adına gülümsediğindeki halini hem fotoğraf hem de video çekimleriyle incelemek teşhis açısından çok önemlidir" diye konuştu.

Diş hekimi Güzin Kırsaçlıoğlu, yapılacak işlemlerin tamamının yüz bütünlüğünde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekerek:

"Kişiye eğri gelmeyen bir görüntü diş hekimi dişleri yenilediğinde eğri gelebilir. Dudak ya da çene ucu daha önceden eğri olabilir. Fakat dişler yapıldıktan sonra çene ucu eğriliği daha çok dikkat çekebilir. Bu nedenle çene ucu eğriliği ya da dudağın eğriliğiyle uyumlu bir diş günümüzde bir bütünlük sağlar." tespitini yaptı.

Kimi durumlarda gülüş tasarımına bir estetik cerrah ya da yüz tasarımıyla ilgili bir dermatologun da dahil edilmesinin gerekebildiğini bildiren Kırsaçlıoğlu, kişinin gülüşünün yeniden tasarlanması sürecinin deyim yerindeyse resim ve çerçevesi arasındaki uyum gibi algılanması gerektiğini vurguladı.

Güzin Kırsaçlıoğlu, gülüş tasarımında Diş hekiminin artistik becerisi ve ön görüşünün önemine değinerek: "Çünkü yapılacak tedaviler oldukça hassas bir çalışma gerektirir. Bu hassasiyetle yapılacak tedavinin bitiminde sonucun mutlaka yüz bütünlüğüyle uyumlu olması gerekir."

Sosyal Medya İle Gülüş Tasarımı Ön Plana Çıktı

Sosyal Medya İle Gülüş Tasarımı Ön Plana Çıktı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.