Sürücü Kursları ‘Ortak Sorunlar’ için bir araya geldi
Sürücü Kursları Derneği tarafından organize edilen programla bir araya gelen sürücü kursları sahipleri "ortak sorun'larını tartıştı.
Sürücü Kursları Derneği tarafından organize edilen programla bir araya gelen sürücü kursları sahipleri "ortak sorun'larını tartıştı.
Sürücü Kurslarının ortak sorunlarının tartışıldığı programa Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Ahmet Pektaş, Kırşehir Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mustafa Buğra Aktan ve 8 ayrı sürücü kursu sahibi katıldı.
Düzenlenen "Ortak Sorunlar" yemeğine katılan ve açıklama yapan Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonun Türkiye'de 8 federasyonla 81 derneği ile büyük bir sürücü eğitimcisi Sivil Toplum Örgütü olduklarını söyledi.
Yılmaz konuşmasında, "Yaklaşık 5 yıllık geçmişimizde Türkiye'deki 3 bin 500 sürücü kursunu yaklaşık 40 bin eğitimcimizi bu çatı altında toplamayı başardık. genel sürücü eğitimi ile ilgili konuları tartışıp konuştuk. Önümüzdeki süreçte birlikte geleceğimizi inşa etmek için arkadaşlarımızın görüş ve önerilerimizi değerlendirdik. Sürücü eğitimi 4,5 yıl içerisinde önemli mesafeler kat etti. 1987 yılında Özel Sürücü Kursları açılmaya başladı. 2017 yılındayız ve biz 30. Yılımızı tamamlamış bulunuyoruz.
Özellikle 2016 yılın da bizim için çok önemli bir değişiklikler oldu. 1 Ocak 2016'dan itibaren Türkiye'de sürücü eğitimi tamamen Avrupa Birliği standartlarına hem eğitim olarak hem sınavlar olarak hem de anlayış olarak geldi.
Sürücü belgeleri de zaten 1. Ocak 2016'dan itibaren AB standart Sürücü belgesi haline dönüştürülüyor. Trafik ülkemizin çok ciddi bir problemi sadece ülkemizin değil birçok ülkenin problemi. Ama bu problemi de bu sorunu da hep beraber aşmamız gerekiyor.
Biz sürücü eğitimcileri olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Taşın altına elimizi koyuyoruz. Bize sürücü belgesi almak için gelen vatandaşlarımıza trafik kurallarını çevreye duyarlılığı, trafik adabını milli servet olan araçların bakımını, korumasını ve en iyi en verimli şekilde kullanmalarını öğretmeye çalışıyoruz.
Trafik kazalarında çok önemli bir fonksiyonu icra eden ilk yardım bilgisini, eğitimini adaylarımıza vermeye çalışıyoruz. Bunu da alanında uzman yetkin hocalarımızla yapıyoruz. Hepsi üniversite mezunu konusunda eğitim almış uzmanlaşmış arkadaşlarımla kaliteli bir eğitim ordumuz var. Bu eğitim ayağında en azından üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu arada Sosyal Sorumluluk Projelerine de önem veriyoruz. Özellikle geçen yıl MEB özel eğitim kurumları genel müdürümüzle beraber başlattığımız bir projemiz var. Bu yılda devam edeceğimiz ilkokul öğrencilerimize ve okulöncesi öğrencilerimize trafik bilincini geliştirmek açısından sürücü kurslarımızın dan 40 bin eğitimcimiz Türkiye'deki bütün okullarda bu yavrularımıza trafik dersi veriyorlar." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından program sürücü kurslarının sahiplerinin Kırşehir'de yaşadıkları sorunları anlatması ile devam etti.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.