Suşehri Gözköy 

Suşehri Gözköy 

Gözköy haberleri, Suşehri Gözköy güncel son dakika gelişmeleri, Gözköy  ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Gözköy'de vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Suşehri  Gözköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gözköy son dakika gelişmeleri, Gözköy'e özgü yemekler, Suşehri Gözköy'ün tarihi, Gözköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gözköy'üne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gözköy, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gözköy Resimleri ve Gözköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Suşehri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Suşehri Sivas Arası Kaç Km? Suşehri Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Suşehri Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Suşehri Gözköy 'de doğan biri var mı? Suşehri Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÖZKÖY GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gözköy, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür.

Sivas'ın Suşehri ilçesinin bir köyü olan Gözköy, Sivas'a 196, Suşehri ilçe merkezine 8 km uzaklığındadır.

Gözköy'ün önceki yerleşimcilerinin Rumlar olduğu bilinmektedir. Rumlar'dan kalan kilise 1960'lı yıllara kadar sağlam olarak gelmiş, daha sonra korunmayarak yıkılmıştır. Yıkılan kilisenin bazı taşları Suşehri Merkez Camii'nin yapımında ve bugün kilisenin yerinde olan köy okulunun bahçe duvarlarında kullanılmıştır.

Osmanlı'nın parçalanmasından sonra 1900'lü yılların başında Rumlar köyden yavaş yavaş göç etmişler ve Türk nüfusu yerleşmeye başlamıştır. 1923 yılında Yunanistan'la yapılan Lozan Antlaşması'ndan sonra gerçekleşen nüfus mübadelesiyle, köyde Rum kalmamıştır.

Ve bu nüfus değişimi sonucu Selanik-Katransa'dan gelen Türk muhacirlerden bazı aileler Gözköy'de iskan edilmişlerdir. Köyün yarısından fazlasını oluşturan muhacir ailelere, devlet, ev yerleri ve araziler vermiştir.

Karasal iklimin hakim olduğu ve yeterince su kaynaklarına sahip olmayan, sulama imkanlarının olmadığı Gözköy'de tarım ve çiftçilikte yetiştirilebilecek ürün çeşidi oldukça sınırlı kalmıştır. Bunun yanında Gözköy'ün doğal şartları büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine uygundur. Köyün ana geçim kaynağı kısıtlı imkanlarla yapılan tarım ve hayvancılıktır. Köylü kendi ihtiyacını karşılayacak bazı sebze ve meyvelerde yetiştirmektedir.

Gözköy'ün yapıları eskiden daha çok kerpiç ve az da olsa taş iken günümüzde neredeyse tamamı betonarmedir.

Gözköy'de köy camii, köy okulu bulunmaktadır, sağlık ocağı ve köy odası yoktur.

1980'li yıllara kadar Gözköy'ün nüfusu neredeyse 1000- 1500 arasında iken günümüzde 500 civarındadır. Gözköy'den geçim sıkıntısı ve daha iyi bir hayat için batıya göçen insanlar çoğunlukla İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Çiftlik semti çevresine yerleşmişlerdir.

Sivas iline 139, Suşehri ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi zayıftır. Köy halkı, ihtiyaç fazlası ürünlerini (buğday, arpa, fiğ) satarak geçimini sürdürmeye çalışmaktadır. Köyün sulama suyu yoktur; hatta içme suyu sıkıntısı vardır.

İlkokul vardır. sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi yoktur fakat PTT acentesi vardır. içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyonu yoktur.

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.