Suşehri Türkmenler Köyü

Suşehri Türkmenler Köyü

Türkmenler Köyü haberleri, Suşehri Türkmenler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Türkmenler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Türkmenler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Suşehri  Türkmenler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Türkmenler Köyü son dakika gelişmeleri, Türkmenler Köyü ne özgü yemekler, Suşehri Türkmenler Köyü nün tarihi, Türkmenler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Türkmenler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Türkmenler Köyü , Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Türkmenler Köyü Resimleri ve Türkmenler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Suşehri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Suşehri Sivas Arası Kaç Km? Suşehri Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Suşehri Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Suşehri Türkmenler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Suşehri Doğumlu Ünlüler Kimler?

TÜRKMENLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Türkmenler, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı köydür.

Sivas iline 147 km, Suşehri ilçesine 18 km uzaklıktadır. Güneyinde Agaros köyü,doğusunda Tapan Çiftliği köyü, batısında Büyükgüzel köyü, kuzeyinde üzümü ile meşhur Üzümlüköyü bulunmaktadır. Köye toplu ulaşım pazartesi ve perşembe günleri ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla yapılmaktadır. Ancak köyü çevreleyen Kılıçkaya Barajı iklimde bir ılımanlaşma sağlamıştır.

Türkmenler köyü mutfağı tarım ürünlerine dayanmaktadır. Harman sonunda (sonbahar) kışlık yiyecek hazırlıkları başlar. Un öğütme, bulgur dövme, çekme, erişte, kadayıf, salça yapımı, sebze kurutma, etlik kesimi bunların başlıcalarıdır. Yemekleri daha çok unlulara dayanmaktadır. Keş, peskütan, çökelek ve süt ürünlerinden hazırlanan yiyeceklerdendir. Genellikle kırsal kesimlerde yazları ayranlıpancarlı çorba, madımak, evelik, düğücek aşı gibi yemekler yapılır. Kışları ise haşıl, düğü, tarhana, gibi Kentte sebze yemekleri de yapılmaktadır. Tandırda kül çöreği, patates ya da peynirle yapılan kömbe, kete, lavaş yörede yaygın olarak yapılan ekmek çeşitlerindendir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. DSİ tarafından yaptırılan sulama kanalları ile 2008'den beri sulu tarım yapılmaktadır. Son yıllarda balıkçılık ta gelişmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 8 yıllık taşımalı eğitim sebebiyle kullanılmamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde yeni yapılan köprü tamamıyla bitmiştir.

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.