Tarihi Geçmiş 1,5 Ton Gıda Maddesi Ele Geçirildi
Halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan, depolayan işyerlerini periyodik olarak denetleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde...
Halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan, depolayan işyerlerini periyodik olarak denetleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde bir depoda tarihi geçmiş 1,5 ton gıda maddesi ele geçirdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yurttaşların güvenli ve sağlıklı gıda ürünlerine ulaşması için kent genelinde denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, yaptıkları denetimler sırasında Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi'ndeki bir depoda tarihi geçmiş 1,5 ton gıda maddesi ele geçirdi. Halk sağlığını tehdit eden gıdaları tutanakla teslim alan ekipler, 1,5 ton gıdayı Karacadağ Çöp Depolama Sahası'nda kontrollü bir şekilde imha etti.
"Her gün denetimler yapılıyor"
Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, Veteriner ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerinin hem kent merkezinde hem de ilçelerde periyodik olarak gıda denetimi yaptığını belirtti. Ekiplerin denetimler esnasında tarihi geçmiş gıda ürünlerine el koyduğunu kaydeden Mertoğlu, ardından son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin marketlerden ve üretim yapılan yerlerden toplanıp imhasının gerçekleştirildiğini söyledi.
"Depoda 1,5 ton gıda maddesi yakalandı"
Ekiplerin periyodik olarak yaptığı denetimlerde Kayapınar'da bir bina altındaki bulunan depoda tarihi geçmiş 1,5 ton gıda maddesi ele geçirdiğini ifade eden Mertoğlu, "Bu ürünler daha çok salam, sucuk, et ve sosisten oluşuyordu. Bu ürünler satışa sunulmuş olsaydı halk sağlığını ciddi şekilde etkileyecekti. Ancak ekiplerimiz tarafından yakalanarak hemen imha edildi" dedi.
"Şikayetleri dikkate alıyoruz"
Periyodik denetimlerin yanı sıra vatandaş şikayetlerini de dikkate alarak denetimler yapıldığını dile getiren Mertoğlu, ürün satın alınırken, son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ürün üzerinde üretim ve tüketim tarihinin bulunmamasının gıda maddesinin kaçak üretildiği anlamına geldiğini kaydeden Mertoğlu, vatandaşları bu ürünleri satın almamaya, satışı yapanları da belediyeye şikayet etmeye çağırdı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.