Tasarının Geri Çekilmesi İçin Başbakana Faks Çektiler

Tasarının Geri Çekilmesi İçin Başbakana Faks Çektiler

TMMOB'a bağlı meslek odalarının üyeleri PTT'ye giderek, Başbakan Binalı Yıldırım'a Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için...

TMMOB'a bağlı meslek odalarının üyeleri PTT'ye giderek, Başbakan Binalı Yıldırım'a Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için yazdıkları dilekçeleri faksladı.

PTT önünde basın açıklaması yapan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir planlamacıları olarak meslektaşları olan Binalı Yıldırım'a seslenerek, tasarının geri çekilmesini istedi. Aykanat, ülkede yaşayan 500 bine yakın TMMOB üyesinin ve şu anda öğrenim gören 435 bin mühendislik, mimarlık, şehir planlama öğrencisinin geleceği için tasarının geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Aykanat, "Kabul edilen yasa tasarısı, ülkemize büyük bir yük getirirken, birçok akademik meslek disiplininin yanı sıra mühendis, mimar ve şehir planlamacılarını da kendi ülkesinde yabancı saymaktadır" dedi.

"İşsizlik artacak"

"29 Haziran 2016 tarihinde TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisonu'nda, eleştiri ve öneriler hiç dikkate alınmadan hükümetten geldiği şekliyle kabul edilmiştir" diyen Aykanat, "488 bin 193 mühendis, mimar ve şehir planlamacı TMMOB'ye üyedir. Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde 435 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Her yıl 51 bin kişi mühendis, mimar ve şehir planlama bölümlerinden mezun olmaktadır. 100 binin üzerinde mühendis, mimar ve şehir planlamacı işsizdir. Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı yasalaşırsa; işsizlik artacak, mesleki nitelik ve haklar aşınacak. Hak kayıpları yaşanacak, ülkemiz sahte mühendis ve mimar ile dolacak ve mesleğimiz ile birlikte ülkemiz büyük darbe alacaktır" ifadelerini kullandı.

TMMOB yasası değiştiriliyor

Tasarının Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun ile 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu'nu ve Anayasa'nın 135'inci maddesini büyük ölçüde hükümsüz kılan bir içeriğe sahip olduğunu ifade eden Aykanat, şunları kaydetti:

"Bu yasa taslağı ile TMMOB yasasının üç maddesi değiştirilmektedir. Bu tasarı yalnızca yabancı sermayenin talepleri göz önüne alınarak, hazırlanmış olup, halkımız ve oda başkanlarımızın itirazları ve görüşlerinin hiçbiri değerlendirilmeye bile alınmamıştır."

Neşet Aykanat, tasarının yasalaşması halinde olacakları ise şöyle özetledi:

"Yabancı sermaye lehine yapılan önceki bütün yasaların mantığı doğrultusunda bir düzenleme daha yapılmış olacak. Ülkemiz mühendis, mimar ve şehir planlamacıları kendi ülkelerinde mülteci ve ikinci derecede ucuz iş gücü konumuna düşürülecek. Yabancıya bağımsız çalışma izni verilecek, yurttaşlarımızın serbest çalışma hakkı ellerinden alınarak, yabacıların yanında düşük ücretli çalışan konumuna getirilecektir. İşsizlik çığ gibi büyücek, yabancı çalışanlar ülkemizde gelmeden uzaktan, vergi ödemeden çalışabilecek, ülkeye gelenler ise çalışma ve ikamet izni almakta muaf tutulacak."

Aykanat, ülkeyi sömürge, meslek gruplarını ise mülteci haline getiren tasarının geri çekilmesini istediklerini vurguladı.

Basın açıklamasının ardından TMMOB'ye bağlı üyeler PTT'ye girerek hazırladıkları dilekçeleri Başbakan Binali Yıldırım'a yolladı.

Tasarının Geri Çekilmesi İçin Başbakana Faks Çektiler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.