Tekno girişimcilere TÜBİTAK’tan destek
BTSO ve Uludağ Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren UÜ-TTO, teknoloji odaklı yeni iş fikirlerine sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmaya...
BTSO ve Uludağ Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren UÜ-TTO, teknoloji odaklı yeni iş fikirlerine sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.
'ULUKOZA Destek Programı'nı geliştiren UÜ-TTO, girişimcilere hayallerindeki projeyi gerçekleştirmelerine rehberlik etmek maksadıyla mentörlük, iş planı, başvuru dokümanı, başvuru süreçleri, proje yönetimi gibi çeşitli eğitimleri verdi. Bu eğitimlerin ardından da girişimci adayları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) BİGG Teknogirişim Sermaye Desteği Programı'nın 2017 yılı 1. çağrısına katıldı. UÜ-TTO aracılığı ile çağrıya başvuran 10 girişimciden 7'sinin projesiTÜBİTAK'tan destekalmaya hak kazandı.
Türkiye genelinde TÜBİTAK 1512 BİGG Programının 1. aşamasını yürüten 20 kuruluş arasında yer alan UÜ-TTO'nun 7 tekno girişimcisinin kuracağı teknoloji tabanlı şirketler, TÜBİTAK tarafından sağlanan yaklaşık 1 milyon TL tutarındaki hibe desteğinden faydalanabilecek. Söz konusu şirketler, en fazla 18 ay içerisinde iş planlarında yer alan kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini tamamlayıp, elde edilen çıktıları ticari değere dönüştürecek.
Uludağ Üniversitesi Rektörü ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, UÜ-TTO tarafından verilen eğitimler sonucu TÜBİTAK'a gönderilen işfikirlerinin desteklenme oranının bir önceki yıl yüzde 30 seviyesinde iken 2017 yılında büyük bir artış kaydedilerek yüzde 70'e ulaştığını vurguladı.
Ulcay, "UÜ-TTO, girişimcilerimizin teknolojik iş fikirlerini ticarileştirme konusunda her türlü desteği sunuyor. TÜBİTAK bünyesinde açılan hibe destek programları da önemli fırsatlar sağlıyor. Bizim hedefimiz 20 uygulayıcı kuruluş arasında UÜ-TTO ULUKOZA Programı'nın ilk 3 içerisinde olmasını sağlamaktır. TTO yöneticilerimizi ve girişimcilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, projelerin kentimize ve ülkemize faydalı yatırımlara dönüşmesini diliyorum" dedi.
BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, günümüzde firmaların, kentlerin ve ülkelerin rekabetteki yerini bilgiye dayalı üretim süreçlerinin belirlediğine işaret etti. Yüksek katma değerli yatırım ve üretim hedeflerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Burkay, bu kapsamda teknolojik bilgileri ticarileştirerek endüstriye kazandırma noktasında örnek çalışmalar gerçekleştiren ULUTEK ile fikri ve sınai mülkiyet haklarını koruyan, ticarileştiren, üniversite-sanayi birlikteliğini güçlendiren TTO'nun şehre önemli katkılar sağladığını kaydetti.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.