Teknolojik Hastane 

Teknolojik Hastane 

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, teknolojinin verdiği kolaylıkları değerlendirerek, hasta ve hasta yakınlarının konforu ve  güvenliği için projeler geliştiriyor.   Hastanenin 43.000 metrekare kapalı alana sahip olmasından...

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, teknolojinin verdiği kolaylıkları değerlendirerek, hasta ve hasta yakınlarının konforu ve  güvenliği için projeler geliştiriyor. 

 Hastanenin 43.000 metrekare kapalı alana sahip olmasından dolayı güvenlik açıklarını kapatmak amacıyla karekod sistemi ile güvenlik personellerinin güvenlik kontrollerinin yapılmasının gerekliliğinin zorunlu olmasından dolayı her iki saatte bir devriye atılarak bu sorunu çözmeye çalışıyor. Konuyla ilgili Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na açıklama yapan hastane yetkilileri, “Hastanenin yatay mimariye sahip olmasından dolayı güvenlik kontrolünü sağlanmasının zor olduğu görülmektedir. Bunun için gerekli olan farklı noktalarda karekodların yerleştirildiğini gördük.  Bu uygulama ile hasta, hasta yakınları, sağlık çalışanı ve sağlık tesisinin envanterinde bulunan kıymetli demirbaş ve sarf malzemelerin güvenliği de sağlanmış gözükmektedir. Ayrıca hastaneden sağlık hizmeti alan vatandaşların, sağlık çalışanlarının memnuniyetini yükseltmek ve sürekli olarak güvenli bir hastane ortamı sağlamak amacıyla güvenlik hizmetlerinin takibinin yapıldığını görmekteyiz” dedi. 

QR Kod Sistemli Güvenlik 

Yetkililer şu bilgileri verdi, “Konulan karekodların Poliklinikler, Yataklı Servisler, Otopark vb.. alanlarda hem ana binada hem de ek binada uygulanmakta. Bu uygulama ile güvenlik kontrolünün gerektirdiği farklı noktalara da ihtiyaç duyulduğunda artırılabilmekteler.  Hastanenin değişik farklı noktalarına karekodlar konularak gerçekleştirilen karekod kullanımı için güvenlik personelinin bazı saat dilimlerinde vardiya attığını gözlemledik.  Belirlenen noktalara konulan karekodlar, görevlendirilen personellerin akıllı cep telefonlarında bulunan QR KOD okuyucularla her iki saatte bir devriye atılmak suretiyle uygulanıyor. Bu otomasyon sistemi ile belirlenen alanlarda güvenlik personelinin güvenlik noktalarındaki karekodları okutma ile güvenlik kontrolü sağlanıyor. Bu sistemi araştırdığımızda bu sistem ile kurum yöneticileri, cep telefonlarından “Forms” uygulaması ile güvenlik personelinin devriye atıp atmadığını anlık 24 saat izlenebilmektedir. Sistemin, program üzerinden kolaylıkla izleyebilme ve rapor alabilme özelliği bulunmaktadır. Uygulamanın tüm sağlık tesislerinde kullanılabilir, tamamen ücretsiz ve kullanım kolaylığı olduğunu gördük. Bu sistemin piyasadaki karşılığı bekçi tur kontrol sistemidir.  Kullanmış oldukları bu sistemde karekodlar güvenlik personelinin akıllı telefonlarından okutularak veriler (tarih-saat ve açıklama) Google Formda anlık olarak yansımaktadır. Tamamen ücretsiz olduğu için bu sistemi kullanan sağlık tesisleri hem ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacak hem de bütçelerinden kaynak kullanmalarına gerek kalmayacaktır. Ülkemizdeki tüm sağlık tesislerinin bu sistemi kullanması düşünüldüğünde çok büyük rakamlar bütçelerinden çıkmamış olacaktır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.