Teski’den Düktil Demir Boru Kullanımına İlişkin Açıklama
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, son zamanlarda yaptığı içme suyu projelerinde, "Düktil Demir Boru" kullanımına ilişkin,...
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, son zamanlarda yaptığı içme suyu projelerinde, "Düktil Demir Boru" kullanımına ilişkin, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama gerçekleştirdi.
TESKİ tarafından yapılan açıklamada, "TESKİ Genel Müdürlüğü son zamanlarda yaptığı içme suyu projelerinde "Düktil Demir Boru" kullanmaktadır. Bunun birçok sebebi vardır. İsale ve dağıtım hatları büyük maliyet gerektiren yatırımlardır. Bu nedenle projelendirme ve fizibilite aşamasında, malzeme birim fiyatının yanında ömür boyu maliyet, uzun ömürlü kullanım, düşük işletme masrafları, montaj kolaylığı, bakım ve onarım maliyetleri gibi özellikler de dikkate alınmalıdır. İçme suyu şebekelerinde görülebilecek problemlerin başında doğal ve yapay yer hareketleri başta gelmektedir. Bu hareketlerin şebekelerde yol açacağı zararların en aza indirilebilmesi için, boruların ve bağlantı parçalarının üretiminde kullanılan malzemelerin deforme olmadan esneyebilmesi, eğilebilmesi ve darbelere karşı dirençli olması gerekmektedir. Bu nedenle düktil demir, başta boru olmak üzere bütün altyapı ekipmanları için en uygun seçenektir. TESKİ Genel Müdürlüğü yüksek kaliteli "Düktil Demir Boruları", Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale Hattı, Süleymanpaşa-Sarılar İçme Suyu İsale Hattı, Süleymanpaşa Muhtelif Mahalleler İçme Suyu Hattı ve Çerkezköy Hükümet Caddesi İçme Suyu İsale Hattı projelerinde kullanmaktadır" denildi.
Düktil Demir Boru özellikleri hakkında yapılan açıklamlarda ise şu ifadelere yer verildi:
"Yüksek çekme mukavemeti ile yüklere, basınca ve vakuma dayanım, Yüksek korozyon dayanımı, Üstün darbe dayanımı, Deforme olmaksızın esneme kabiliyeti ve depreme en uygun boru, Kolay, hızlı ve ekonomik montaj, Düşük bakım gereksinimi, 100 Yılı aşan uzun ömür, Enerji tasarrufu, Ekonomik ömür boyu maliyet, İnsan sağlığına uygun iç kaplama ile suyun kalitesinin korunması."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.